Menu

Adverteren op Reddit: wat zijn de mogelijkheden in Nederland?

Steeds meer Nederlands bedrijven adverteren op Reddit: één van de meest populaire sociale media sites ter wereld. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van adverteren op Reddit?

Ga naar https://ads.reddit.com/onboarding om toegang aan te vragen tot Reddit Ads Manager. Na een paar korte vragen worden de poorten tot Reddit Ads geopend. De campagnestructuur is waarschijnlijk heel herkenbaar: er zijn campagnes met daaronder advertentiegroepen en advertenties. Eigenlijk precies zoals je gewend bent van Meta (Facebook/Instagram Ads) en Google Ads. Voordat je start adviseren we om alvast de Reddit pixel te installeren op je website. Zo krijg je waardevolle inzichten in bezoekersgedrag.

Als dit je eerste keer in Reddit Ads is, adviseren we om na het klikken op + Create Campaign voor de simpele campagneopzet te gaan. Eerst maak je dan de Creative, zoals je hieronder ziet. Upload een afbeelding, een kop (Headline), bestemmingsurl (Destination URL) en een call-to-action. Ook kies je ervoor om reacties wel of niet toe te staan. Rechts zie je direct een preview van jouw advertentie: handig!

Daarna stel je de targeting in. Je moet er rekening mee houden dat je niet heel nauwkeurig geografisch kunt bieden, zoals in Google Ads en in Meta. Als locatie kun je namelijk alleen heel Nederland kiezen (of België). Met een budget van 50 euro per dag koop je ongeveer 760.000 tot 1,5 miljoen impressies per week in. Dat komt neer op 2.400 tot 4.600 klikken per week. Niet verkeerd voor zo’n 350 euro per week. Wel is het aantal doorklikken afhankelijk van hoe goed je advertentietekst is. Een commerciële advertentie zal minder goed scoren dan een aantrekkelijke clickbait-advertentie.

Als je gaat adverteren op Reddit, dan is het interessant om naast locatie ook te filteren op communities. Zo kun je leden van communities targetten. Stel, je wil kaarten verkopen voor de F1-race in Zandvoort, dan kan het interessant zijn om Formule 1-communities te selecteren. Jouw advertentie wordt dan getoond aan Nederlanders die lid zijn van één van deze communities. Bijkomend voordeel: je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar interessantie communities. Reddit doet zelf suggesties.

Daarna selecteer je een creditcard, activeer je de campagne en kun je officieel starten met adverteren! Gefeliciteerd, je campagne is nu in de lucht. Heb jij hulp nodig als het gaat om Reddit-adverteren? Neem dan contact op met Stormachtig. Wij richten graag jouw advertentiecampagne in!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.