Menu

Verkopen via Amazon: hoe werkt dat?

Amazon is de grootste retailer ter wereld. Als je een webshop in Nederland hebt, dan is het makkelijk om ook via Amazon te verkopen. Gebruik Channable om jouw webshop en Amazon aan elkaar te koppelen. Al je producten verschijnen in één keer op Amazon in landen als Duitsland, Groot-Brittanie en Italië.

Heb je nog geen webshop in meerdere talen, dan is de voorbereiding het meeste werk. Als je een webshop met Nederlandstalige producten hebt, dan is het van belang om deze producten te vertalen en deze vertalingen in extra velden (bijv. in WordPress) te zetten. Een omschrijving is op Amazon niet vereist, dus als je alleen de titels van producten vertaalt, dan is dat in eerste instantie voldoende. Toch is het wijselijk om ook goede omschrijvingen aan te bieden in meerdere talen. Overigens kun je producten ook in Channable vertalen door een vertaalfilter te gebruiken.

Gratis Channable-ondersteuning
Heb je hulp nodig met de installatie van Channable of wil je het graag in één keer goed inrichten? Gebruik tijdens jouw aanmelding bij Channable de code STORMACHTIG_NL203 en je krijgt van ons één uur gratis ondersteuning. Ook kunnen wij voor jou een Channable-account maken. Neem contact met ons op.

Koppel EAN-codes aan je producten

Als je eigen producten verkoopt, dan is het handig om een flinke voorraad EAN-codes aan te schaffen en jouw producten te koppelen aan EAN-codes. Voor circa 3.000 EAN-codes betaal je 100 euro, dus het zijn geen flinke investeringen. Verkoop je vrij standaard producten van andere bedrijven, dan zijn er wellicht al EAN-codes beschikbaar die je kunt gebruiken.

Twee accounts maken

Vervolgens maak je accounts aan bij Amazon (een zogenoemd Seller-account) en bij Channable. Houd er rekening mee dat Amazon bepaalde documenten nodig heeft (bijv. een document van de bank) en controleert. dus je kunt niet direct starten met verkopen. Bij Channable knoop je – dankzij API-verbindingen – jouw webshop aan Amazon. Nieuwe producten of mutaties worden in de toekomst automatisch doorgevoerd. Als er een product bij Amazon wordt besteld, dan komt deze bestelling direct in jouw Woocommerce of Magento-webshop binnen. Je hoeft orders niet zelf te importeren. Handig, want na een koppeling met Amazon kan het aantal orders zomaar flink toenemen.

Maak een filter

Het voordeel van Channable is dat er een slim filter gemaakt kan worden. Wil je alleen producten met een marge groter dan 50 euro op Amazon zetten? Of alleen de hardlopers? Alleen producten uit een bepaalde categorie? Het is allemaal in te stellen.

Hulp nodig met de Channable-integratie? We kunnen dit in één dag voor je regelen! Overigens kunnen onze online marketeers ook helpen met koppelingen met Bol.com, Vergelijk.nl of één van de vele andere marktplaatsen en vergelijkingssites. Neem contact met ons op.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.