Chat with us, powered by LiveChat

Skip links

Staan jouw producten al op Amazon?

Amazon is de grootste retailer ter wereld. Als je een webshop in Nederland hebt, dan is het makkelijk om ook via Amazon te verkopen. Gebruik Channable om jouw webshop en Amazon aan elkaar te koppelen. Al je producten verschijnen in één keer op Amazon in landen als Duitsland, Groot-Brittanie en Italië.

Het meeste werk zit ‘m in de voorbereiding. Als je een webshop met Nederlandstalige producten hebt, dan is het van belang om deze producten te vertalen en deze vertalingen in extra velden (bijv. in WordPress) te zetten. Een omschrijving is op Amazon niet vereist, dus als je alleen de titels van producten vertaalt, dan is dat in eerste instantie voldoende. Toch is het wijselijk om ook goede omschrijvingen aan te bieden in meerdere talen.

Als je eigen producten verkoopt, dan is het handig om een flinke voorraad EAN-codes aan te schaffen en jouw producten te koppelen aan EAN-codes. Voor circa 3.000 EAN-codes betaal je 100 euro, dus het zijn geen flinke investeringen. Verkoop je vrij standaard producten van andere bedrijven, dan zijn er wellicht al EAN-codes beschikbaar die je kunt gebruiken.

Vervolgens maak je accounts aan bij Amazon (een zogenoemd Seller-account) en bij Channable. Houd er rekening mee dat Amazon bepaalde documenten nodig heeft (bijv. een document van de bank) en controleert. dus je kunt niet direct starten met verkopen. Bij Channable knoop je – dankzij API-verbindingen – jouw webshop aan Amazon. Nieuwe producten of mutaties worden in de toekomst automatisch doorgevoerd. Als er een product bij Amazon wordt besteld, dan komt deze besteling direct in jouw Woocommerce of Magento-webshop binnen. Je hoeft orders niet zelf te importeren. Handig, want na een koppeling met Amazon kan het aantal orders zomaar flink toenemen.

Het voordeel van Channable is dat er een slim filter gemaakt kan worden. Wil je alleen producten met een marge groter dan 50 euro op Amazon zetten? Of alleen de hardlopers? Alleen producten uit een bepaalde categorie? Het is allemaal in te stellen.

Hulp nodig met de Channable-integratie? We kunnen dit in één dag voor je regelen! Overigens kunnen onze online marketeers ook helpen met koppelingen met Bol.com, Vergelijk.nl of één van de vele andere marktplaatsen en vergelijkingssites. Neem contact met ons op.