Menu

Automatische ondertiteling voor je TikTok-video’s: het kan met Submagic

Viral video’s en advertenties op TikTok, YouTube en Instagram volgen vaak het bekende recept: schreeuwerige ondertiteling, snelle zoom-effecten en veel afwisselende beelden. Vroeger had je dure software nodig om video’s te monteren, maar tegenwoordig zijn er AI-tools die het werk van je overnemen. Zo kun je binnen een paar minuten een saaie video transformeren in een aantrekkelijke short.

Op dit moment zijn er een paar populaire tools, namelijk OpusClip en Submagic. Beide tools zijn gratis te gebruiken (met watermerk), waardoor je kunt testen welke software het beste werkt. Wil je viral shorts gaan maken met één van beide tools? Dan betaal je ongeveer een tientje per maand voor OpusClip en vijftien euro per maand voor Submagic.

In Submagic begin je door een video te uploaden. Dit kan een liggende video zijn, maar in het geval van een short voor TikTok is het slim om een staande video te gebruiken. Daarna analyseert Submagic jouw video en wordt er automatisch ondertiteling gekozen. Dit werkt heel goed, ook in het Nederlands. Ik heb een aantal testvideo’s geupload en daar zaten geen (spel)fouten in de ondertiteling. Vervolgens kun je het lettertype van de ondertiteling kiezen en effecten toevoegen, zoals fraaie overgangen, zogenoemde b-rolls (aanvullend alternatief beeldmateriaal dat wordt afgewisseld met de hoofdvideo), zoom ins (bijv. als je iets belangrijks vertelt), geluidseffecten en achtergrondmuziek. Ook wordt de video automatisch ingekort en stelt Submagic automatische omschrijvingen en hashtags voor. Superhandig!

Een alternatief is OpusClip. Deze software maakt ook gebruik van automatische ondertiteling en B-rolls. Ook kan OpusClip een horizontale video automatisch bijsnijden, zodat het een verticale video wordt én waarbij de belangrijkste spreker automatisch in beeld komt. OpusClip heeft een ingebouwde contentplanner. Je kunt jouw virale video’s automatisch posten op YouTube, TikTok en Instagram.

Wil je graag aan de slag met TikTok of overweeg je om te adverteren? Neem gerust contact op met de marketeers van Stormachtig. Onze TikTok-expert Louise neemt de mogelijkheden graag met je door!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.