Menu

Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!

Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer uitbesteden is mogelijk vanaf 150 euro (excl. btw) per maand. Dat is inclusief hosting voor dynamische HTML 5-banners.

Wat bepaalt het bedrag van het maandelijkse beheer?

Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Het maandelijkse beheer van een complexe campagne voor een webshop waarbij er per product wordt geoptimaliseerd op ROAS (Return on Ad Spent) kost meer tijd dan een kleinere campagne voor een MKB’er. De meeste Google Ads-klanten hebben een abonnement van 150 of 300 euro per maand. Daar bovenop komt dan het campagnebudget (daarmee ‘koop’ je klikken in), maar dat betaal je rechtstreeks aan Google of Microsoft.

“Het conversiepercentage van onze beste campagne is 8,7% en dat is uitzonderlijk in de lease-branche. Dankzij Stormachtig betalen we niet zoveel om een potentiële klant binnen te halen”, aldus Joost Boeter van LesautoDeal.nl.

Wat wordt er maandelijks gedaan?

Uiteraard wordt er op advertentiegroepniveau en campagneniveau gekeken naar de kosten per conversie. Leveren bepaalde zoekwoorden ook daadwerkelijk klanten op of kosten deze woorden alleen maar geld? Maandelijks schaven we de campagne bij, waardoor de ROI (Return on Investement) toeneemt. Daarnaast breiden we de campagne uit met nieuwe prikkelende advertenties om de kwaliteitsscore te verbeteren, voorzien we jou van tips om de landingspagina’s goed aan te laten sluiten op de advertenties en houden we jou op de hoogte van de resultaten.

Voorbeeld van een displayadvertentie (bijv. voor remarketing).

Zijn de abonnementskosten afhankelijk van het campagnebudget in Google Ads?

Nee, je betaalt een vast bedrag voor beheer, ongeacht het budget wat je uitgeeft in Google Ads. Dit maakt ons onafhankelijk van Ads (of Bing) en dat betekent dat we alleen kijken naar jouw winst. Als de winst kan stijgen door het campagnebudget iets naar beneden te schroeven, dan doen wij dat.

“Met Tim jarenlang op een prettige manier samengewerkt. Heb hem leren kennen als een vakkundige en enthousiaste marketeer, die zich met hart en ziel inzet om de afgesproken doelen te behalen”, aldus Perry Schoots, algemeen directeur van Welstand Bouw. “Kan hem van harte aanraden.”

Waarom is Stormachtig goedkoper dan andere bureaus?

Goedkoop zijn we niet, want 150 euro per maand is nog steeds veel geld. Daar komt dan het campagnebudget nog bovenop. Het voordeel is echter dat we geen groot kantoor en dure accountmanagers hebben. Je betaalt dus alleen voor het werk dat gedaan wordt.

“Gedurende lange periode veel te maken gehad met Tim. Hands on mentaliteit, creatieve geest en inhoudelijk sterk. Ik kijk met veel plezier terug op zijn input”, zegt Floor van de Merbel, data-wetenschapper bij Pect BV.

Ik wil eenmalig mijn Google Ads-campagne optimaliseren

Ieder jaar worden er veel nieuwe functies toegevoegd aan Google Ads. Als je zelf jouw eigen Ads-campagne beheert, dan is het verstandig om een Ads-professional te laten kijken naar jouw campagne. Maak je volop gebruik van de mogelijkheden die er zijn? We kunnen een optimalisatierapport schrijven, waarin de verbeterpunten staan. Dit optimalisatierapport bevat veel praktische tips, waardoor je zelf de campagne kunt optimaliseren. Heb je daar geen tijd voor? Dan kunnen wij deze werkzaamheden ook direct voor je uitvoeren.

Daarnaast kunnen we eenmalig jouw Google Ads-campagne goed zetten. Wil je naast tekstadvertenties echter ook Google Shopping, remarketing en video-adverteren in gaan zetten? Dan kost het inregelen meer tijd.


Een voorbeeld van een Ads-advertentie door Stormachtig.

Ik wil eenmalig mijn Ads-campagne laten opzetten.

Dat kan natuurlijk ook. Een Ads-campagne opzetten kost eenmalig gemiddeld 500 tot 700 euro (exclusief btw). Dit is natuurlijk afhankelijk van de complexiteit van de campagne. Een kleine campagne voor een lokale makelaar kost bijvoorbeeld minder tijd om op te zetten dan een campagne voor een grote webshop met o.a. Google Shopping en displayadvertising (remarketing) met dynamische HTML5-banners. Daarna kun je zelf de campagne beheren (gratis) of het beheer uitbesteden aan Stormachtig (vanaf 150 euro per maand).

Hierboven nog een campagne van Stormachtig. Prijzen per klikken variëren van een paar cent tot 25 euro. Met een goede Ads-campagne (en een hogere kwaliteitsscore op zoekwoordniveau) betaal je minder aan Google en houd je maandelijks meer over.

Geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Danaé Vlietland staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.