Beste WordPress-cache: WP Rocket

Heb je een eigen WordPress-site en wil je die nog sneller maken? Kies dan voor een uitstekende cache-plugin. WP Rocket is onze favoriete plugin.

Er zijn al veel discussies gevoerd over de perfecte cache-plugin. Inmiddels zijn er tientallen verschillende plugins, waaronder Fastest Cache, Hyper Cache, WP Super Cache en W3 Total Cache. Laatstgenoemde wordt vaak genoemd als favoriete cache-plugin, maar het is een vrij lastige plug-in om te configuren en te gebruiken. Het is geen kwestie van aanzetten en klaar. Nee, W3 Total Cache vraagt toch even wat meer tijd. Een verkeerd vinkje en de website wordt niet goed gecached of – erger nog – crasht!

WP Rocket blinkt op twee fronten uit. Ten eerste is de plugin zo makkelijk, dat zelfs grootmoeder deze zonder problemen kan gebruiken. Ten tweede heeft de plugin enorm veel functies, waardoor je absoluut een verschil in laadtijd gaat merken.

WP Rocket slaat pagina’s op vóórdat bezoekers deze bekijken. Dit betekent dat iedere bezoeker een snelle pagina geserveerd krijgt. Daarnaast zijn alle pagina’s gecomprimeerd (gzip) en worden vaste elementen op je website niet iedere keer opnieuw ingeladen (browser caching). Als klap op de vuurpijl houdt WP Rocket jouw database schoon, waardoor je site net iets sneller is. Ook worden afbeeldingen vertraagd ingeladen (Lazyload) en is er ondersteuning voor CDN (bijv. CloudFlare).

Alle functies op een rij. WP Rocket vergeleken met andere cache-plugins voor WordPress.

Een nadeel van WP Rocket is het feit dat het een premium plugin is. Je betaalt 39 dollar per jaar voor 1 website, 99 dollar per jaar voor 3 websites of 199 dollar per jaar voor onbeperkt veel websites. Aan de andere kant: dankzij een goede cache-plugin hoef je geen zware server te huren en bespaar je dus weer op hosting.

Wil je liever een gratis plugin gebruiken? WP Fastest Cache is dan mijn favoriet. Net zo makkelijk te gebruiken als WP Rocket, maar wel met iets minder functies.

Vind je het lastig om WP Rocket in te stellen of wil je de plugin laten installeren door Stormachtig? Wij kopen én installeren de plugin graag voor jou. Vaak is dit maximaal een uurtje werk. Neem even contact met ons op als je meer wil weten.

Scroll naar boven