2

Menu

De 3 beste sliders voor WordPress

Zoek jij een fantastische carousel of slider voor op jouw WordPress-website? We hebben een aantal sliders getest. Dit zijn onze favorieten!

Smart Slider 3

De fijnste slider is Smart Slider 3. Deze gratis versie van deze plugin heeft elf fraaie templates, die je moeiteloos importeert en aanpast. De slides zijn gemakkelijk te bewerken. Klik op het icoontje van een mobiele telefoon of tablet om te zien hoe je slider er op een mobiel apparaat uitziet. Je kunt per apparaatcategorie aanpassingen doorvoeren.

Wil je toegang tot 180+ verschillende templates? De Smart Slider 3 plugin kost eenmalig 35 dollar en dan kun je al deze templates downloaden. Bekijk alle voorbeelden hier. De sliders zijn mooi ontworpen. Ze bevatten animaties, zoals highlights, overgangen en een flitsend deeltjeseffect.

Een slider van Smart Slider 3 is makkelijk op een website te plaatsen. Gebruik een shortcode, plaats een stukje code in de code (bijv. header.php/body.php) of activeer de slider direct wanneer je de homepage bewerkt. Je kunt ook meerdere sliders op één pagina gebruiken.

Slider Revolution

De bekendste slider is Slider Revolution. Inmiddels gebruiken meer dan vier miljoen websites deze slider, waaronder Stormachtig. Er zijn 140+ templates beschikbaar, waaronder gratis varianten. De mogelijkheden zijn eindeloos: van schetsanimaties tot SVG-iconen en van vele overgangen tot prachtige effecten. Slider Revolution heeft het allemaal.

Een nadeel van Slider Revolution is dat het al een vrij oude plugin is, die in de loop der jaren steeds verder is uitgebreid. Voor beginners is Slider Revolution een doolhof: instellingen staan op verschillende plekken (soms op slide-niveau, soms op slider-niveau) en het maken van een slide is vrij lastig. Smart Slider 3 is veel gebruiksvriendelijker.

Een voordeel van Slider Revolution is dat dit thema standaard is ingebouwd in veel (betaalde) WordPress-templates en dat er daardoor een goede support is. Krijg je met een probleem te maken? Dan kun je makkelijk online een oplossing vinden.

Soliloquy

De laatste plugin op het lijstje is Soliloquy. Deze plugin biedt verschillende sliders aan, waaronder een carousel slider, featured content slider, video slider en lightbox slider. Je kunt verschillende sliders op diverse plaatsen gebruiken, waaronder een Instagram slider (met de laatste Instagram-berichten) en een slider met thumbnails.

Het voordeel van Soliloquy is dat een slider slechts 99 dollar kost voor 25 sites. Het is een vrij basic slider.

Conclusie

Onze favoriete slider is Smart Slider 3, gevolgd door Slider Revolution. Beide plugins bevatten genoeg mogelijkheden om de slider aan te passen aan de stijl van jouw site.

 

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Geld verdienen met een blog zonder Adsense? 13 alternatieve verdienmodellen!

Kun je eigenlijk geld verdienen met een eigen blog? Ja, maar alleen AdSense levert echt …

Google Ads 2019: functies, updates & trends

Tijdens de jaarlijkse Google Marketing Live conferentie deelde de Amerikaanse techreus nieuwe functionaliteiten en uitbreidingen, …

Op wie stem jij? Hoe politieke partijen zwevende kiezers verleiden met SEO

Binnenkort mogen we weer stemmen. Weet jij al welke partij jouw stem krijgt? Misschien gebruik …