1

Menu

De 3 beste tools om gratis mockups te maken

Hoe kun je een poster, logo of nieuwe website op de allerbeste manier presenteren? Met een mockup natuurlijk! Online zijn er veel gratis mockup tools te vinden. Dit zijn de drie beste websites om mockups te maken.

1. SmartMockups

Onze favoriete mockup tool is SmartMockups. Hier vind je honderden gratis te gebruiken mockups. Je kunt een afbeelding (logo, poster, boekenkaft, screenshot, etc) uploaden en vervolgens maakt SmartMockups een prachtige mockup. De mockups zijn onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je snel de juiste foto vindt. Wil je net even iets meer? Neem dan een premium account voor 9 euro per maand. Je hebt dan toegang tot 1700+ mockups. Ook worden er automatisch screenshots gemaakt als je een URL invoert en kun je oneindig veel mockups exporteren. SmartMockups belooft iedere week nieuwe mockups toe te voegen, waardoor er steeds meer keus is.

2. Mockuper.net

Een andere gratis mockup website is Mockuper.net. Deze website richt zich iets meer op mockups voor websites en heeft dus een flinke collectie computers, laptops en tablets. Een voordeel van Mockuper.net is dat je zelf een reflectie kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om een eigen mockup te uploaden, waardoor je bijdraagt aan de community. Er is ook een nadeel: de automatische functie om screenshots te maken werkt niet goed. Dit kun je hieronder zien. De homepage van Stormachtig ziet er iets anders uit dan hieronder gepresenteerd. Gelukkig kun je ook nog steeds handmatig een eigen screenshot uploaden.

3. Mockupworld

Mockupworld heeft duizenden gratis mockups. Het grote nadeel van Mockupworld is dat je Photoshop nodig hebt om een mockup te maken. Je downloadt eerst een bestand, opent dit bestand in Photoshop en vervolgens plaats je jouw screenshot of logo. De online mockup generator van Mockupworld bevat slechts een tiental mockups die je online kunt aanpassen. Je vindt deze mockups hier. Een voordeel van Mockupworld is dat de site geanimeerde mockups aanbiedt. Je moet hier wel voor betalen, maar het ziet er wel gaaf uit. Hieronder een voorbeeld van zo’n geanimeerde mockup.

En de winnaar is…

SmartMockups is onze favoriete mockup tool. De grote collectie mockups, de fijne premium functies (zoals automatisch een screenshot maken) en de fraaie filtermogelijkheden maken van SmartMockups een onmisbare tool voor designers, marketeers en developers.

Misschien vind je dit ook interessant...

Gratis stock video’s: hier kun je gratis beelden downloaden

Video is duur. Als je een videograaf inhuurt of video’s op Shutterstock downloadt, betaal je …

Sustainable marketing

Duurzaamheid. Een term die tegenwoordig onze maatschappij beheerst. Iedereen wordt zich steeds meer bewust van …

Google Tag Manager instellen voor beginners: een snelle handleiding

Google Tag Manager lijkt in het begin misschien een doolhof. Trigger, tags, variabelen – help! …