2

Menu

Freelance online marketeer of online marketing bureau? De beste keuze!

Online marketing uitbesteden is een slimme keuze. Het inschakelen van een professional geeft veel voordelen. Zo heeft een externe partij vaak een hoog niveau in kennis en ervaring. Zij kunnen de beste online marketing strategie opstellen én zorgen dat deze tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Maar kies jij voor een freelance online marketeer of een online marketing bureau? Beide hebben voor- en nadelen. Lees verder om te ontdekken wat voor jou de beste keuze is.

De voordelen van een freelance online marketeer

Een freelance online marketeer brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Freelancers zijn ondernemende en flexibele mensen. Ze tonen initiatief en werpen een frisse blik op jouw online marketing strategie. Freelancers werken hard voor hun klanten en doen er alles aan om het project met succes af te ronden. Het is immers belangrijk om hun reputatie hoog te houden, dan worden ze misschien nog vaker ingeschakeld voor opdrachten!

Daarnaast kun je rekenen op veel flexibiliteit met een freelance online marketeer. Freelancers kunnen vaak op korte termijn starten en werken op flexibele dagen. Ook heb je minder contractuele en financiële verplichtingen bij een zelfstandig ondernemer. Dat kan erg fijn zijn en zeker in jouw voordeel werken.

Een nadeel van een freelancer is het gebrek aan vervanging bij ziekte. Wanneer een zelfstandig ondernemer niet kan werken is er geen collega die het over kan nemen. Ook moet je er goed op letten dat jouw freelance online marketeer zich blijft bijscholen om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Tot slot kan het voorkomen dat freelancers gespecialiseerd zijn op één gebied van online marketing. Dit kan betekenen dat ze van andere aspecten minder af weten.

De voordelen van een online marketing bureau

Wanneer je kiest voor een online marketing bureau heeft dat allerlei voordelen. Marketing bureaus hebben vaak enorm veel kennis en specialisme in huis. Iedere collega is gespecialiseerd in een andere tak van de online marketing. Bovendien hebben bureaus vaak meer middelen én mogelijkheden. Denk hierbij aan verschillende tools die worden gebruikt, maar ook het investeren in kwalitatief personeel en ontwikkeling van kennis.

Online marketing bureaus zorgen voor structuur in jouw project. Je hebt vaak een aanspreekpunt die iva meetings en calls zorgt dat je inzicht hebt in de voortgang en verbeterpunten van je online marketing strategie. Bovendien kun je rekenen op duidelijke communicatie en service. Er worden afspraken gemaakt waar beide partijen zich aan zullen houden. Dat geeft zekerheid en vertrouwen.

Ook een online marketing bureau heeft nadelen. Je kunt vaak niet zelf kiezen met wie je werkt. Het bureau wijst één of meerdere online marketeers aan je toe. Ook krijg je niet altijd direct contact met jouw online marketeer. Vaak gaat dit via een klantenservice waardoor het net wat meer tijd kost. Tot slot zijn de tarieven van een online marketing bureau vaak wat hoger dan bij een freelancer. Dit komt omdat zij vaak hogere kosten hebben, bijvoorbeeld voor de huur van een pand of het betalen van werknemers.

Het beste van beide werelden!

Kun jij maar geen keuze maken tussen een freelance online marketeer of online marketing bureau? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Wanneer je voor Stormachtig kiest ga je voor het beste van beide werelden! Bij ons kun je rekenen op de kwaliteiten van een online marketing bureau. Denk aan een hele hoop kennis en ervaring in huis, hoogwaardige marketing tools en goede service. Dit alles bieden wij aan tegen freelance prijzen. Ook kun je bij ons rekenen op snel en persoonlijk contact. Zo profiteer jij van alle voordelen van een online marketing bureau zonder de nadelen die grote bureaus vaak met zich mee brengen.

Zie jij het wel zitten om niet te hoeven kiezen en van het beste van beide werelden te profiteren? Neem dan contact met ons op! Wij maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken hoe onze Stormtroopers de online marketing voor jouw bedrijf een vliegende start kunnen geven.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

301 redirect: zo maak je een .htaccess-bestand (+ gratis template)

Je gloednieuwe website staat live, maar ondertussen verlies je alle mooie posities in Google. Wat …

Waarom sturen op Doel-ROAS gevaarlijk kan zijn

Waarom nog handmatig bieden in Google Ads als Google zelf campagnes kan optimaliseren? Echter moeten we als online marketeers wel waakzaam blijven. Enkel sturen op Doel-ROAS is verleidend, maar ook gevaarlijk.

Heeft het zin om veel domeinnamen te kopen?

Bedrijven die beter gevonden willen worden in Google, kopen wel eens meerdere domeinnamen om beter …