1

Menu

Hoogwaardige linkbuilding

Linkbuilding wil zeggen dat je actief backlinks gaat verzamelen van relevante externe websites. Deze websites linken dan weer door naar jouw eigen website. Hoogwaardige linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten waarmee je zorgt dat jouw website een hogere waardering in Google behaalt. Dat zorgt er weer voor dat je hoog in de zoekresultaten van je doelgroep terecht komt. Maar hoe werkt dit precies? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe kunnen wij jou helpen bij linkbuilding? Je leest het hier allemaal!

Wat is hoogwaardige linkbuilding?

Bij zoekmachineoptimalisatie is linkbuilding een heel belangrijk onderdeel. Google hecht veel waarde aan het aantal relevante inkomende links naar je website. Omdat externe websites naar jouw site doorlinken, gaat Google er vanuit dat je website belangrijk is op het gebied van je zoekwoorden. Het is daarbij belangrijk dat backlinks op relevante websites staan. Stel dat jij fietsenmaker bent, dan is een backlink op een website van een bakker minder belangrijk voor Google dan een link op de website van een fietsenzaak.

Hoogwaardige linkbuilding vergroot de autoriteit van je website. Een natuurlijk linkprofiel werkt het beste. Daarbij is de kwaliteit en relevantie van je links natuurlijk belangrijk. Het aantal backlinks en het aantal domeinen waar deze links vandaan komen speelt ook nog mee.

hoogwaardige linkbuilding

Verschillende manieren

Het is mogelijk om backlinks te plaatsen op sites als startpagina. Ook zou je gratis links uit kunnen wisselen, puur om meer links te verkrijgen. Toch is dit niet aan te raden, omdat je hier geen natuurlijk linkprofiel mee krijgt. Deze sites zijn vaak niet relevant en hebben een slechte reputatie bij Google. Zorg voor een natuurlijk linkprofiel met backlinks naar relevante websites. Dan weet je zeker dat je de grootste kans hebt om bovenaan de zoekresultaten van je doelgroep te komen.

 • Een natuurlijk linkprofiel ontstaat vanzelf. Door goede content op je website gaan mensen vanzelf naar je site linken omdat de informatie de moeite waard is om te delen. Zorg dat de pagina’s waarvoor je links verzamelt gevuld zijn met interessante en relevante content. De informatie moet uniek zijn en iets toevoegen. Infographics zijn ook populair. Toch is dit vaak niet voldoende om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Hieronder vertellen wij je over de verschillende andere manieren waarop je linkbuilding kunt toepassen.
 • Het is mogelijk om zelf backlinks toe te voegen. Dit kan op websites die lijsten van verschillende bedrijven verzamelen of bijvoorbeeld door te reageren op blogs. Toch is deze manier van linkbuilding minder waard voor Google omdat je de links zelf kunt toevoegen.
 • Je kunt andere bedrijven vragen om een backlink op hun website te plaatsen. Het kan soms lastig zijn om ertussen te komen. Bedrijven krijgen vaak veel van zulke aanvragen. Zorg dus dat jouw content echt van toegevoegde waarde is.
 • Bij broken linkbuilding ga je op zoek naar broken links op websites. Grote websites in jouw branche kunnen bijvoorbeeld een blog hebben geschreven over een bepaald onderwerp. In die blog staat misschien een link naar een externe website. Het is goed mogelijk dat de pagina waarnaar die link verwijst na verloop van tijd niet meer bestaat. Vervolgens schrijf je zelf een relevante blog over dat onderwerp. Daarna kun je de website benaderen om te vertellen dat ze een broken link op hun pagina hebben. Vervolgens vraag je of ze door willen linken naar jouw relevante pagina.
 • Gastbloggen is een handige manier van hoogwaardige linkbuilding. Je schrijft een blog op een externe website. In die blog link je ook naar jouw eigen website.
 • Het is ook mogelijk om gratis producten/diensten aan te bieden aan influencers. Vraag of zij je product willen testen en vervolgens een review willen maken. Dit heet product testing. Bij de review plaatsen de influencers vervolgens een link naar je pagina.
 • Backlinks kopen is een van de manieren om aan linkbuilding te doen. Bij zoekopdrachten waar veel concurrentie voor is wordt er vaak gebruik gemaakt van betaalde links. Daar komt aardig wat bij kijken. Google kijkt naar relevante backlinks in combinatie met goede content. Een betaalde backlink moet dus alsnog op een relevante website staan. Ook je content moet sterk en relevant zijn. Links op spam websites of een erg grote hoeveelheid betaalde backlinks werkt juist averechts.
 • Als je goede backlinks hebt verkregen is het belangrijk om deze ook te behouden. Controleer regelmatig of ze nog naar de goede pagina op jouw website verwijzen. Hier bestaan ook verschillende SEO tools voor.

Onze tips op een rij

Zoals je kunt lezen zijn er heel veel verschillende manieren van hoogwaardige linkbuilding. De ene manier werkt soms beter dan de andere. Hieronder geven wij jou nog een paar tips om rekening mee te houden als het gaat om linkbuilden:

 • Verzamel niet in één keer een heleboel backlinks. Als er binnen een dag opeens 50 links bij komen is dat onnatuurlijk voor Google. Het is beter als er geleidelijk wat links bij komen.
 • Vergeet je interne linkbuilding niet! Linken naar andere pagina’s van je eigen website is ook waardevol. Net als zelf linken naar relevante externe websites trouwens.
 • Zorg dat eerst de andere onderdelen van SEO op orde zijn. Goede content, bewust gekozen zoekwoorden en sterke titels zijn onmisbaar voor je begint met hoogwaardige linkbuilding.
 • Analyseer je concurrentie en bekijk op welke websites zij backlinks hebben.

Kunnen wij jou helpen?

Als online marketing specialisten kunnen wij jou uitstekend helpen bij hoogwaardige linkbuilding! Linkbuilden is niet makkelijk en wij begrijpen dat jij het professioneel aan wil pakken. We besparen jou tijd en geld door het meteen goed te doen! Zo zorgen we voor een betere vindbaarheid van je website, meer bezoekers en het vergroten van je online autoriteit. Je positie in Google zal een stuk hoger worden, waardoor jij de juiste doelgroep kan bereiken. Wil je graag met ons bespreken hoe linkbuilding jou meer klanten kan opleveren? Of heb je specifieke vragen? Neem contact met ons op via de chat!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Danaé Vlietland staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.