2

Menu

Instagram post inplannen? De beste tools van 2023!

Beheer je het Instagram-account van jouw bedrijf? Vroeger was het erg lastig om een post in te plannen. Gelukkig zijn er nu tools die gekoppeld zijn aan Instagram’s API, waarmee je berichten kunt inplannen. De beste tools zijn Meta Business Suite, Hootsuite, Later en Buffer. Ben je nieuwsgierig geworden? Wij vertellen graag meer!

Hootsuite

Hootsuite heeft de functie om een post in te plannen als eerste bedrijf geïmplementeerd. Het inplannen van berichten is via deze tool heel gemakkelijk. Ga naar Hootsuite, registreer jezelf en koppel jouw Instagram-account aan Hootsuite. Vervolgens moet je nog wel een paar stappen doorlopen om automatisch foto’s te publiceren, maar dat is vrij simpel. In Hootsuite’s Composer klik je op de knop ‘Set up direct photo publishing’ en je kunt beginnen.

Later

Ook via Later kun je berichten inplannen. Dit is een zeer gerespecteerde tool, die gebruiksvriendelijk is en er professioneel uitziet. Hieronder zie je hoe Later werkt. Eerst upload je foto’s en video’s. Deze sleep je vervolgens naar de kalender. Kies een geschikte dag en tijd en laat de foto of video los. Vervolgens moet je nog even een bericht typen, je hashtags kiezen en je bent klaar. Berichten en stories worden automatisch gepubliceerd op Instagram op het gekozen tijdstip.

Buffer

Ook Buffer is een fijne tool voor het inplannen van een Instagram post. In tegenstelling tot Hootsuite en Later is er ook een gratis versie beschikbaar. Verder biedt Buffer uitgebreide statistieken aan, zodat je precies ziet welke berichten het best presteren. Hoewel tools als Later uitgebreider zijn, kan Buffer ook een goede gratis optie zijn voor jouw bedrijf.

Meta Business Suite

Bij Stormachtig maken we voor het inplannen van een post vaak gebruik van de Meta Business Suite. Het is gratis en makkelijk in gebruik! Koppel eerst je Instagram account aan je Facebook account. Zodra dat gebeurd is, kun je via de Business Suite van Facebook naar de planner gaan. Hier verschijnt een handige kalender. Ga naar de juiste dag en selecteer het gewenste tijdstip waarop je de post wil inplannen. Je kunt nu aanvinken of de post op Facebook, Instagram of beide online moet komen. Vervolgens kun je foto’s, video’s en tekst toevoegen om de post helemaal naar wens te maken. Het is ook mogelijk om stories en reels in te plannen. Probeer het maar eens!

instagram post inplannen

Instagram uitbesteden?

Zie jij het inplannen van posts op Instagram niet zo zitten? Het is mogelijk om Instagram-marketing uit te besteden aan Stormachtig. We hebben diverse social media marketeers, die graag berichten en stories plaatsen op Instagram. Zo weet jij 100% zeker dat je nooit de plank mis slaat met een post! Meer weten over het inplannen van posts en hoe wij jou daarbij kunnen helpen? Neem even contact met ons op.

De 7 beste Instagram Stories tips

Gebruik jij al Instagram Stories voor jouw bedrijf? Via Stories deel jij jouw video’s en foto’s voor 24 uur. De afgelopen jaren heeft Instagram de functionaliteiten van Instagram Stories flink uitgebreid. Zo kunnen klanten van jouw bedrijf interactie met je aangaan via Stories. In dit blog deel ik zeven handige tips.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoe haal je informatie uit de datalayer met Google Tag Manager?

Wil je bepaalde acties of conversies op je website meetbaar maken? Dan is Google Tag …

Vijf tips om een betere kwaliteitsscore te krijgen in Google AdWords

Adverteer je op een bepaald zoekwoord in Google AdWords en heb je een te lage …

Moz introduceert Brand Authority: hoe wordt dit berekend?

Hoe sterk is jouw merk? Moz geeft inzicht met de nieuwe ‘Brand Authority’: een metric …