Menu

Instagram post inplannen? De beste tools van 2023!

Beheer je het Instagram-account van jouw bedrijf? Vroeger was het erg lastig om een post in te plannen. Gelukkig zijn er nu tools die gekoppeld zijn aan Instagram’s API, waarmee je berichten kunt inplannen. De beste tools zijn Meta Business Suite, Hootsuite, Later en Buffer. Ben je nieuwsgierig geworden? Wij vertellen graag meer!

Hootsuite

Hootsuite heeft de functie om een post in te plannen als eerste bedrijf geïmplementeerd. Het inplannen van berichten is via deze tool heel gemakkelijk. Ga naar Hootsuite, registreer jezelf en koppel jouw Instagram-account aan Hootsuite. Vervolgens moet je nog wel een paar stappen doorlopen om automatisch foto’s te publiceren, maar dat is vrij simpel. In Hootsuite’s Composer klik je op de knop ‘Set up direct photo publishing’ en je kunt beginnen.

Later

Ook via Later kun je berichten inplannen. Dit is een zeer gerespecteerde tool, die gebruiksvriendelijk is en er professioneel uitziet. Hieronder zie je hoe Later werkt. Eerst upload je foto’s en video’s. Deze sleep je vervolgens naar de kalender. Kies een geschikte dag en tijd en laat de foto of video los. Vervolgens moet je nog even een bericht typen, je hashtags kiezen en je bent klaar. Berichten en stories worden automatisch gepubliceerd op Instagram op het gekozen tijdstip.

Buffer

Ook Buffer is een fijne tool voor het inplannen van een Instagram post. In tegenstelling tot Hootsuite en Later is er ook een gratis versie beschikbaar. Verder biedt Buffer uitgebreide statistieken aan, zodat je precies ziet welke berichten het best presteren. Hoewel tools als Later uitgebreider zijn, kan Buffer ook een goede gratis optie zijn voor jouw bedrijf.

Meta Business Suite

Bij Stormachtig maken we voor het inplannen van een post vaak gebruik van de Meta Business Suite. Het is gratis en makkelijk in gebruik! Koppel eerst je Instagram account aan je Facebook account. Zodra dat gebeurd is, kun je via de Business Suite van Facebook naar de planner gaan. Hier verschijnt een handige kalender. Ga naar de juiste dag en selecteer het gewenste tijdstip waarop je de post wil inplannen. Je kunt nu aanvinken of de post op Facebook, Instagram of beide online moet komen. Vervolgens kun je foto’s, video’s en tekst toevoegen om de post helemaal naar wens te maken. Het is ook mogelijk om stories en reels in te plannen. Probeer het maar eens!

instagram post inplannen

Instagram uitbesteden?

Zie jij het inplannen van posts op Instagram niet zo zitten? Het is mogelijk om Instagram-marketing uit te besteden aan Stormachtig. We hebben diverse social media marketeers, die graag berichten en stories plaatsen op Instagram. Zo weet jij 100% zeker dat je nooit de plank mis slaat met een post! Meer weten over het inplannen van posts en hoe wij jou daarbij kunnen helpen? Neem even contact met ons op.

De 7 beste Instagram Stories tips

Gebruik jij al Instagram Stories voor jouw bedrijf? Via Stories deel jij jouw video’s en foto’s voor 24 uur. De afgelopen jaren heeft Instagram de functionaliteiten van Instagram Stories flink uitgebreid. Zo kunnen klanten van jouw bedrijf interactie met je aangaan via Stories. In dit blog deel ik zeven handige tips.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.