2

Menu

De 4 beste tools om gratis mockups te maken (2023 update)

Hoe kun je een poster, logo of nieuwe website op de allerbeste manier presenteren? Met een mockup natuurlijk! Online zijn er veel gratis mockup tools te vinden. Dit zijn de drie beste websites om mockups te maken.

1. SmartMockups

Onze favoriete mockup tool is SmartMockups. Hier vind je honderden gratis te gebruiken mockups. Je kunt een afbeelding (logo, poster, boekenkaft, screenshot, etc) uploaden en vervolgens maakt SmartMockups een prachtige mockup. De mockups zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je snel de juiste foto vindt. Wil je net even iets meer? Neem dan een premium account voor 14 dollar per maand. Je hebt dan toegang tot 12.000+ mockups. Ook worden er automatisch screenshots gemaakt als je een URL invoert en kun je oneindig veel mockups exporteren. SmartMockups belooft iedere week nieuwe mockups toe te voegen, waardoor er steeds meer keuze is.

mockups

mockups

2. Mockuper.net

Een andere gratis mockup website is Mockuper.net. Deze website richt zich iets meer op mockups voor websites en heeft dus een flinke collectie computers, laptops en tablets. Een voordeel van Mockuper.net is dat je zelf een reflectie kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om een eigen mockup te uploaden, waardoor je bijdraagt aan de community. Er is ook een nadeel: de automatische functie om screenshots te maken werkt niet goed. Dit kun je hieronder zien. De homepage van Stormachtig ziet er iets anders uit dan hieronder gepresenteerd. Gelukkig kun je ook nog steeds handmatig een eigen screenshot uploaden.

mockups

3. Mockupworld

Mockupworld heeft duizenden gratis mockups. Het grote nadeel van Mockupworld is dat je Photoshop nodig hebt om een mockup te maken. Je downloadt eerst een bestand, opent dit bestand in Photoshop en vervolgens plaats je jouw screenshot of logo. De online mockup generator van Mockupworld bevat slechts een tiental mockups die je online kunt aanpassen. Je vindt deze mockups hier. Een voordeel van Mockupworld is dat de site geanimeerde mockups aanbiedt. Je moet hier wel voor betalen, maar het ziet er wel gaaf uit. Hieronder een voorbeeld van zo’n geanimeerde mockup.

4. Canva

Ook in Canva kun je gave mockups maken. Deze tool is helemaal gratis, hoewel er ook een pro versie beschikbaar is. Maak een account aan, upload je foto of screenshot en kies uit allerlei designs. Misschien ga jij voor een fotolijst, laptop, tv, tablet, smartphone, kledingstuk, visitekaartje of heel iets anders? Er zijn veel mogelijkheden in Canva. Probeer het zelf maar eens!

mockups

En de winnaar is…

SmartMockups is onze favoriete mockup tool. De grote collectie mockups, de fijne premium functies (zoals automatisch een screenshot maken) en de fraaie filtermogelijkheden maken van SmartMockups een onmisbare tool voor designers, marketeers en developers.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

storytelling
Storytelling: waarom het vertellen van een goed verhaal echt werkt! 

Storytelling is iets wat de mensheid al vanaf het begin der tijden doet. Denk maar …

Hoe scoor je gratis meer websitebezoekers?

Een vraag die we onszelf misschien allemaal wel eens hebben gesteld: Hoe scoor je gratis …

8 tips voor het schrijven van een goede landingspagina (inclusief voorbeeld)

Wellicht ben je bekend met de term ‘landingspagina’, maar het kan ook klinken als abracadabra. …