1

Menu

Hoogwaardige linkbuilding

Hoogwaardige linkbuilding

Linkbuilding wil zeggen dat je actief backlinks gaat verzamelen van relevante externe websites. Deze websites linken dan weer door naar jouw eigen website. Hoogwaardige linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten waarmee je zorgt dat jouw website een hogere waardering in Google behaalt. Dat zorgt er weer voor dat je hoog in de zoekresultaten van je doelgroep terecht komt. Maar hoe werkt dit precies? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe kunnen wij jou helpen bij linkbuilding? Je leest het hier allemaal!

Wat is hoogwaardige linkbuilding?

Bij zoekmachineoptimalisatie is linkbuilding een heel belangrijk onderdeel. Google hecht veel waarde aan het aantal relevante inkomende links naar je website. Omdat externe websites naar jouw site doorlinken, gaat Google er vanuit dat je website belangrijk is op het gebied van je zoekwoorden. Het is daarbij belangrijk dat backlinks op relevante websites staan. Stel dat jij fietsenmaker bent, dan is een backlink op een website van een bakker minder belangrijk voor Google dan een link op de website van een fietsenzaak.

Linkbuilding vergroot de autoriteit van je website. Een natuurlijk linkprofiel werkt het beste. Daarbij is de kwaliteit en relevantie van je links natuurlijk belangrijk. Het aantal backlinks en het aantal domeinen waar deze links vandaan komen speelt ook nog mee.

Verschillende manieren

Het is mogelijk om backlinks te plaatsen op sites als startpagina. Ook zou je gratis links uit kunnen wisselen, puur om meer links te verkrijgen. Toch is dit niet aan te raden, omdat je hier geen natuurlijk linkprofiel mee krijgt. Deze sites zijn vaak niet relevant en hebben een slechte reputatie bij Google. Zorg voor een natuurlijk linkprofiel met backlinks naar relevante websites. Dan weet je zeker dat je de grootste kans hebt om bovenaan de zoekresultaten van je doelgroep te komen.

Een natuurlijk linkprofiel ontstaat vanzelf. Door goede content op je website gaan mensen vanzelf naar je site linken omdat de informatie de moeite waard is om te delen. Zorg dat de pagina’s waarvoor je links verzamelt gevuld zijn met interessante en relevante content. De informatie moet uniek zijn en iets toevoegen. Infographics zijn ook populair. Toch is dit vaak niet voldoende om hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Hieronder vertellen wij je over de verschillende andere manieren waarop je linkbuilding kunt toepassen.

Het is mogelijk om zelf backlinks toe te voegen. Dit kan op websites die lijsten van verschillende bedrijven verzamelen of bijvoorbeeld door te reageren op blogs. Toch is deze manier van linkbuilding minder waard voor Google omdat je de links zelf kunt toevoegen.

Je kunt andere bedrijven vragen om een backlink op hun website te plaatsen. Het kan soms lastig zijn om ertussen te komen. Bedrijven krijgen vaak veel van zulke aanvragen. Zorg dus dat jouw content echt van toegevoegde waarde is.

Bij broken linkbuilding ga je op zoek naar broken links op websites. Grote websites in jouw branche kunnen bijvoorbeeld een blog hebben geschreven over een bepaald onderwerp. In die blog staat misschien een link naar een externe website. Het is goed mogelijk dat de pagina waarnaar die link verwijst na verloop van tijd niet meer bestaat. Vervolgens schrijf je zelf een relevante blog over dat onderwerp. Daarna kun je de website benaderen om te vertellen dat ze een broken link op hun pagina hebben. Vervolgens vraag je of ze door willen linken naar jouw relevante pagina.

Gastbloggen is een handige manier van linkbuilding. Je schrijft een blog op een externe website. In die blog link je ook naar jouw eigen website.

Het is ook mogelijk om gratis producten/diensten aan te bieden aan influencers. Vraag of zij je product willen testen en vervolgens een review willen maken. Dit heet product testing. Bij de review plaatsen de influencers vervolgens een link naar je pagina.

Backlinks kopen is een van de manieren om aan linkbuilding te doen. Bij zoekopdrachten waar veel concurrentie voor is wordt er vaak gebruik gemaakt van betaalde links. Daar komt aardig wat bij kijken. Google kijkt naar relevante backlinks in combinatie met goede content. Een betaalde backlink moet dus alsnog op een relevante website staan. Ook je content moet sterk en relevant zijn. Links op spam websites of een erg grote hoeveelheid betaalde backlinks werkt juist averechts.

Als je goede backlinks hebt verkregen is het belangrijk om deze ook te behouden. Controleer regelmatig of ze nog naar de goede pagina op jouw website verwijzen. Hier bestaan ook verschillende SEO tools voor.

Deze klanten gingen je voor

NXXT

Meer proeflessen met minder kosten

Tackmasters

Verdubbeling van het aantal top-10 posities in Google door SEO

Tips

Zoals je kunt lezen zijn er heel veel verschillende manieren van linkbuilding. De ene manier werkt soms beter dan de andere. Hieronder geven wij jou nog een paar tips om rekening mee te houden als het gaat om linkbuilden:

Verzamel niet in één keer een heleboel backlinks. Als er binnen een dag opeens 50 links bij komen is dat onnatuurlijk voor Google. Het is beter als er geleidelijk wat links bij komen.

Vergeet je interne linkbuilding niet! Linken naar andere pagina’s van je eigen website is ook waardevol. Net als zelf linken naar relevante externe websites trouwens.

Zorg dat eerst de andere onderdelen van SEO op orde zijn. Goede content, bewust gekozen zoekwoorden en sterke titels zijn onmisbaar voor je begint met linkbuilding.

Analyseer je concurrentie en bekijk op welke websites zij backlinks hebben.

Stormachtig
Vrijblijvend
inspiratie uurtje?

Als online marketing specialisten kunnen wij jou uitstekend helpen bij hoogwaardige linkbuilding! Linkbuilden is niet makkelijk en wij begrijpen dat jij het professioneel aan wil pakken. We besparen jou tijd en geld door het meteen goed te doen! Zo zorgen we voor een betere vindbaarheid van je website, meer bezoekers en het vergroten van je online autoriteit. Je positie in Google zal een stuk hoger worden, waardoor jij de juiste doelgroep kan bereiken.

Wil je graag met ons bespreken hoe linkbuilding jou meer klanten kan opleveren? Of heb je specifieke vragen? Neem contact met ons op via de chat!