Menu

Verkopen via Amazon & Bol.com

Jouw omzet stimuleren? Verkoop je producten via Amazon & Bol.com

Wil jij graag online producten gaan verkopen? Of heb je al een webshop maar wil je jouw omzet een boost geven? Dan kan het interessant zijn om je producten te verkopen via Amazon of Bol.com. Door van deze grote verkoopplatformen gebruik te maken, beschik je direct over een veel groter klantenbestand. Dit zorgt ervoor dat veel meer potentiële klanten jouw producten te zien krijgen. Mensen hebben vaak ook veel vertrouwen in grote websites als Amazon en Bol.com, waardoor ze eerder de stap zullen maken om je product aan te schaffen. Maar hoe begin je hier precies mee? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet!

Verkopen via Amazon

Amazon is één van de grootste online verkopers ter wereld. Amazon verkoopt in landen als Duitsland, Engeland en Italië. Jouw producten zijn dus meteen zichtbaar voor klanten over de hele wereld. Daarom is het belangrijk om de productomschrijvingen en andere teksten in jouw webshop te vertalen. Op die manier zijn ze te gebruiken op Amazon.

Om via Amazon te verkopen heb je EAN-codes nodig voor je producten. Deze unieke cijfercode met barcode zorgt ervoor dat jouw product te onderscheiden is en online verkocht kan worden. Je kunt net zoveel EAN-codes aanschaffen als nodig is en deze koppelen aan jouw producten.

Bij Amazon kan je een Seller-account aanmaken om van start te gaan. Amazon heeft vervolgens bepaalde documenten van jou nodig ter controle. Als dat voltooid is kun je gaan beginnen met verkopen.

Je kunt er bij Amazon ook nog voor kiezen om gebruik te maken van FBA: Fulfilment By Amazon. Dat betekent dat je voorraad van jouw producten naar Amazon Fulfilment Centers stuurt. Vervolgens regelt Amazon de verzending, klantenservice, retourzendingen en terugbetalingen voor die producten. Via de Seller Central kun je jouw FBA voorraad bijhouden.

Verkopen via Bol.com

Ook via Bol.com kun jij producten verkopen. Deze grote Nederlandse webshop is algemeen bekend bij Nederlanders en wordt veel bezocht. Meer orders gegarandeerd!

Bij Bol.com kun jij je kosteloos aanmelden als nieuwe verkoper. Je betaalt alleen voor verkochte producten. Het is belangrijk dat jouw artikelen een EAN-nummer hebben en dat je het binnen 8 dagen kan verzenden. Ook moet je ingeschreven staan bij het KvK of het Belgisch Handelsregister. Je artikelen moeten onder een bestaande categorie van Bol.com vallen. Vragen van klanten moet je binnen 24 uur beantwoorden en een klant moet 30 dagen de mogelijkheid krijgen om een product retour te sturen.

Ook voor verkopen via Bol.com adviseren wij om Channable te gebruiken. Het bespaart je veel tijd als het importeren van producten, bestellen en voorraadbeheer automatisch verloopt. Daarnaast rekent Bol.com een bemiddelingsbijdrage voor ieder verkocht product. Het is dus verstandig om je prijzen te verhogen als je de producten op Bol.com verkoopt. Via Channable kun je dit automatisch instellen. Op die manier hoef je dit niet zelf te regelen per product. De prijsverhoging is niet iets om je zorgen over te maken, de klant koopt graag direct bij Bol.com en heeft zoveel vertrouwen in deze partij dat een euro meer geen verandering brengt in hun aankoopgedrag.

Op Bol.com is een goede productomschrijving belangrijk. Daarnaast kun je onder ‘prestaties’ jouw prestatiescore zien. Je begint als nieuwe verkoper met een gemiddelde prestatiescore. Zorg dat je snel omhoog gaat naar ‘goed’ of ‘uitstekend’. Dit vergroot je kansen op de website. Het zorgt er ook voor dat je sneller wordt genoemd als hoofdverkoper op een productpagina.

Deze klanten gingen je voor

Featherlight

10+ webshops met online succes

Vakantiehuistekoop.nl

Binnen een half jaar in de top-10 zoekresultaten van Google

Gebruik Channable

Al jouw producten handmatig importeren naar Amazon of Bol.com en de voorraad bijhouden is heel veel werk. Daarom adviseren wij om Channable te gebruiken. Met Channable koppel je automatisch jouw webshop aan Amazon. Producten worden automatisch geïmporteerd en bestellingen via Amazon of Bol komen in je webshop binnen. Op die manier weet je ook zeker dat je voorraad klopt. Je kunt in Channable ook filteren of je bijvoorbeeld alleen producten uit een bepaalde categorie wilt verkopen.

Hulp nodig met de Channable-integratie? We helpen je graag! Overigens kunnen onze online marketeers ook helpen met koppelingen met Vergelijk.nl of één van de vele andere marktplaatsen en vergelijkingssites. Neem contact met ons op.

Stormachtig
Vrijblijvend
inspiratie uurtje?

Wij van Stormachtig kunnen jou helpen met verkopen op Amazon en Bol.com! Wij hebben al tientallen klanten geholpen om te gaan verkopen via deze grote verkoopplatformen. De meeste succesvolle webshop kreeg in de eerste week meer dan 150 Bol.com bestellingen. Gemiddeld kun je rekenen op 10 tot 20 bestellingen per week. Is jouw product scherp geprijsd en is er veel vraag naar? Dat vergroot de kans op meer bestellingen. 

Wij kunnen jou helpen om aan de slag te gaan met Channable. We maken een account aan en doorlopen de eerste stappen tot succes. Dit kan al binnen een dag geregeld zijn! Op die manier weet je zeker dat de koppeling met Amazon of Bol.com goed en professioneel verloopt. Dat zorgt ervoor dat jij goed van start kunt gaan, laat de orders maar binnen stromen!

Wil jij hier hulp bij? Of heb je nog wat vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jou en je bedrijf graag een stap verder naar succes!