Menu

Videoadverteren op YouTube

Videoadverteren op YouTube

Videoadverteren op YouTube is een belangrijk onderdeel van een goede SEA strategie. Tegenwoordig kijken mensen veel YouTube video’s en steeds minder TV. Video ads zijn daarom een heel goede manier om gericht jouw doelgroep te bereiken. Er bestaan verschillende soorten video advertenties op YouTube. Wij leggen je precies uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf! Ook laten we jou weten hoe Stormachtig jou kan helpen bij een goede YouTube videoadvertentie campagne.

Videoadverteren

Er zijn verschillende type videoadvertenties op Youtube. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

De eerste advertentiesoort zijn InStream-advertenties die overgeslagen kunnen worden. Deze advertentievideo kan zich afspelen voor, na of tijdens een video. Na 5 seconden krijgt de kijker de mogelijkheid om de advertentie over te slaan. Als je dit advertentietype combineert met Cost Per View (CPV) betaal je alleen als de video minimaal 30 seconden bekeken is of als de kijker interactie met de video heeft gehad. Je kunt ook kiezen voor Cost Per Mile (CPM). Dan betaal je per duizend vertoningen.

Dan zijn er ook nog InStream-advertenties die niet overgeslagen kunnen worden. Ze spelen ook voor, tijdens of na een andere video af en kunnen niet overgeslagen worden door de kijker. Je advertentievideo mag niet langer zijn dan 15 seconden. Voordeel is dat de kijker de hele boodschap ziet. Betaling gaat via CPM.

Video discovery-advertenties kun je gebruiken om je video te promoten. Je video komt dan terecht tussen zoekresultaten van je doelgroep of bijvoorbeeld op hun YouTube homepagina. Het doel van dit type adverteren is dat kijkers op je video klikken om die te bekijken. Je betaalt daarom ook per klik.

Een bumperadvertentie is een korte video van maximaal 6 seconden. Hij speelt voor, tijdens of na een video af en kan niet overgeslagen worden. De betaling verloopt via CPM. Je kunt bumperadvertenties gebruiken om veel kijkers te bereiken met een korte boodschap.

Dan bestaan er ook nog Outstream-advertenties. Bij deze manier van adverteren wordt je video niet weergegeven op YouTube, maar op websites en in sommige apps. Outstream-advertenties werken alleen op je smartphone. Deze advertenties kunnen handig zijn als je jouw bereik wil vergroten om meer kijkers naar je video te trekken. Betaling gaat via CPM als de kijker jouw video langer dan 2 seconden bekijkt.

Masthead-advertenties zijn alleen beschikbaar via een salesmedewerker van Google. Hier heb je vaak een groot budget voor nodig. Je videoadvertentie wordt dan weergegeven bovenaan de homepagina van YouTube.

Bij YouTube adverteren is het belangrijk om hyper-relevant te zijn. Kies een specifieke doelgroep en filter op zoveel mogelijk kenmerken. Op die manier voorkom je dat kijkers zich irriteren aan jouw advertentie. Je zorgt namelijk dat je advertentie alleen getoond wordt aan mensen die echt interesse zullen hebben. Zorg ook dat je video aantrekkelijk is! De kijker moet in de eerste 5 seconden al geprikkeld worden om niet weg te klikken.

Deze klanten gingen je voor

Featherlight

10+ webshops met online succes

Vakantiehuistekoop.nl

Binnen een half jaar in de top-10 zoekresultaten van Google

Voordelen van YouTube advertenties

  • Je kunt met videoadvertenties richten op een zeer specifieke doelgroep. Door op zoveel mogelijk kenmerken te filteren komt je video bij de juiste personen terecht. Dat vergroot de kans dat de kijkers ook daadwerkelijk klant worden bij jou!
  • YouTube ads zorgen ervoor dat jouw merk meer naamsbekendheid krijgt. Kijkers zien jouw naam voorbij komen en krijgen te weten wat jouw bedrijf voor hun kan betekenen.
  • Je betaalt alleen wanneer een advertentie daadwerkelijk gezien is. Op die manier ben je er zeker van dat je waar voor je geld krijgt.
  • Video is een prachtige manier om jouw verhaal te vertellen. Door gebruik te maken van de juiste beelden, teksten en muziek kan je iemand raken. Het verhaal dat je in jouw video vertelt kun je zo goed en pakkend maken dat mensen doorklikken naar jouw website.
  • Advertenties op YouTube zijn heel geschikt voor retargeting. Bezoekers die eerder al eens op jouw website hebben gekeken worden opnieuw benaderd met de video advertentie. Dat maakt de kans groot dat ze nu wel besluiten om klant te worden!
  • YouTube adverteren geeft jou de mogelijkheid om resultaten en kijkgedrag uitgebreid te analyseren. Dat geeft mogelijkheden en kansen voor toekomstige advertentie campagnes!
Stormachtig
Vrijblijvend
inspiratie uurtje?

De online marketeers van Stormachtig weten alles van SEA en videoadverteren op YouTube. Wij kunnen voor jou een professionele videoadvertentie campagne opzetten. Dat bespaart jou tijd en geld omdat je direct inzet op de juiste doelgroep en advertentietypes! Wij voorzien jou bovendien van uitgebreide analyses en adviezen. Zie jij dat wel zitten? Neem dan contact met ons op via de chat. Wij helpen jou en je bedrijf graag verder naar meer succes!