Barber College: honderden leads per maand via sociale media

Barber College biedt workshops aan voor professionele kappers. De trainers van Barber College komen langs in een salon om de nieuwste technieken te laten zien: van french crop tot taper fade.

Maar hoe spreid je het woord onder kappers? Barber College schakelde de online marketeers van Stormachtig in om zoveel mogelijk leads binnen te krijgen. We kozen drie kanalen om te beginnen: Google, Facebook en Instagram.

Betere zichtbaarheid in Google

Zo zijn er geoptimaliseerde landingspagina’s toegevoegd aan de website van Barber College, waardoor de organische vindbaarheid in een periode van enkele maanden flink is toegenomen. Daarnaast adverteert Barber College op diverse zoektermen, zoals ‘barbier workshop’ of ‘cursus fade’. Dit zijn zoektermen waar kappers op zoeken. Adverteren op een zoekterm als ‘heren knippen cursus’ is minder zinvol, omdat hierdoor meer thuiskappers op de website van Barber College landen.

Facebook Lead Ads

De campagne via Facebook en Instagram is het meest succesvol. We gebruiken diverse doelgroepen om kappers te targetten: van beroepen tot look-a-likes van websitebezoekers. Ook zetten we aantrekkelijke advertenties met sprankelend beeldmateriaal. Deze foto’s zijn gemaakt door de beste fotografen in binnen- en buitenland. Kappers worden zo verleid om een leadformulier in te vullen, waarna ze een whitepaper of brochure ontvangen. Dit zijn er honderden per maand! We hebben dit proces volledig geautomatiseerd door gebruik te maken van software als Mailchimp en Zapier. Barber College volgt deze leads telefonisch op, waardoor er maandelijks veel trainingen worden ingepland.

Nog meer trainingen

Het doel is dat Barber College de komende jaren verder doorgroeit. Hopelijk komen er veel cursussen bij of breidt Barber College uit naar het buitenland.

Hoogtepunten

Scroll naar boven