Menu

255% groei in conversie

inzet op online marketing

werpt zijn vruchten ... compost af

Comgoed is dé leverancier op het gebied van compost, biomassa, champost en grond- en reststoffen. Grote kans dat je de vrachtwagens wel eens tegenkomt onderweg. Ze rijden namelijk kriskras door heel Nederland! In 2020 vroeg Comgoed ons om hulp om meer online resultaten te behalen. Sindsdien zijn we druk bezig met verschillende online werkzaamheden. En met resultaat!

Een passend online marketing traject

Comgoed wilde graag meer bezoekers, aanvragen en omzet genereren vanuit de website. Om dit mogelijk te maken is er een marketing traject opgesteld waarbij we ons richten op SEO, maar ook Google Ads (SEA). Daarnaast is er een chatbot ingericht om op een laagdrempelige manier leads te genereren. Door in te zetten op SEO zorgen we voor structureel meer organische bezoekers op de website. Door ook te adverteren in de zoekresultaten van Google via Google Ads proberen we potentiële klanten met een hoge aankoop intentie naar de website te bewegen.

Organische zoekresultaten

Met de inzet van SEO is er een stijging van 20% gerealiseerd in zoekwoorden die in de top 10 zoekresultaten staan van Google. Op zoekwoorden als ‘compost leveranciers’ en ‘compost prijzen’ is Comgoed dus goed vindbaar. Het zoekwoord ‘groencompost prijs’ is zelfs gestegen van plek 77 naar 3! En dat is nog niet alles. Ruim 16% van alle bezoekers in het jaar 2021 is op de website terecht gekomen via de organische zoekresultaten.

Met de inzet van SEO is er een stijging van 20% gerealiseerd in zoekwoorden die in de top 10 zoekresultaten staan van Google.

online adverteren

Google en social media

Voor Comgoed zetten we effectieve advertenties in via zowel Google Ads als social-media. Zo hebben er campagnes gedraaid rondom speciale acties, vacatures en natuurlijk voor het productaanbod. Dit heeft op korte termijn hele mooie resultaten opgeleverd! Zo zijn er met social ads meer dan 300.000 mensen bereikt. Ook is er – ten opzichte van 2020 – een groei in conversies behaald van wel 255%! Bovendien is ruim de helft van alle bezoekers binnengekomen via betaald verkeer (52%).

De volgende stap

Comgoed is de afgelopen twee jaar flink gegroeid, maar wij verwachten nog veel meer te groeien. Zo willen wij het organisch verkeer verhogen met het doorlopend creëren van uitgebreide en inhoudelijk sterke landingspagina’s, gebaseerd op relevante zoekwoorden. De campagnes in Google Ads worden doorlopend geoptimaliseerd om nóg meer resultaten te mogen behalen voor Comgoed. Wij zijn benieuwd naar wat het nieuwe jaar zal brengen!

Stel een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd hoe wij jouw online omzet kunnen verhogen? Ben je op zoek naar ‘quick wins’ of wil je het strategisch aanvliegen met een marketingplan? Wij helpen je graag.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in Dirksland en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen! Open de chat rechtsonder om direct een afspraak te plannen.