1

Menu

Vruchtbare samenwerking door Google Ads

écht ondernemerschap leidt tot

mooie resultaten

Groentebroer uit Sint-Philipsland is een prachtig voorbeeld van een e-commerce concept met een duidelijke visie voor de toekomst. Waar het bedrijf tot voor kort nog op verschillende weekmarkten in en rondom Zeeland stond hebben zij de afgelopen jaren bewust gekozen voor online. Wij mogen Groentebroer voornamelijk helpen met Google Ads, maar ook met ondersteuning bij allerlei verschillende online marketing vraagstukken die naar voren komen bij de groeiende webshop.

Stabiel groeien met Google Ads

Het startpunt van de samenwerking met Groentebroer was een vraagstuk rondom Google Ads. Er werd namelijk wel geadverteerd met display en shopping advertenties, maar dit leverde (te) weinig resultaat op. Bovendien was er geen gezonde balans tussen de kosten en opbrengsten. Ten slotte werden transacties niet goed gemeten waardoor de resultaten niet goed te analyseren waren.

Eerst hebben we de meetbaarheid van de transacties en bijbehorende omzet op orde gebracht. Vervolgens is er een nieuwe shopping campagne uitgerold voor alle producten, verdeeld over de verschillende productcategorieën. Zo was na een korte periode van adverteren eenvoudig inzichtelijk welke producten en categorieën een stabiele stroom aan bestellingen hadden opgeleverd. Dit bood natuurlijk een mooie basis om op door te pakken.

Daarom zijn er ook search campagnes ingericht op de goedlopende producten en categorieën. Hierbij werd ook rekening gehouden met seizoensgebonden producten, waardoor alleen advertenties zijn ingezet wanneer deze producten populair – of überhaupt leverbaar – waren.

Alles bij elkaar heeft dit gezorgd voor een daling van de kosten per conversie van maar liefst 88%. Daarnaast is het aantal bestellingen vanuit Google Ads – gemeten over een periode van 30 dagen – met 277% gestegen.

Alles bij elkaar heeft dit gezorgd voor een daling van de kosten per conversie van maar liefst 88%. Daarnaast is het aantal bestellingen vanuit Google Ads - gemeten over een periode van 30 dagen - met 277% gestegen.

mogelijkheden van e-commerce

van SEO tot social media

Mede-eigenaar Gert den Haan is een échte ondernemer. Alle kansen die voorbij komen op e-commerce gebied wil hij overwegen en geen enkel idee is te gek. Zo hebben we de afgelopen tijd ondersteuning en/of advies gegeven bij onder meer:

  • SEO en het optimaal vindbaar maken van de nieuwe website;
  • Linkbuilding en de beoordeling welke potentiële linkpartners interessant zijn;
  • Social advertenties via Facebook/Instagram;
  • Affiliate marketing via externe publishers.

En Groentebroer is nog lang niet klaar! Door de stabiele groei en grote loyaliteit van bestaande klanten ligt er een mooie toekomst in het verschiet. Natuurlijk bieden we Groentebroer hierbij graag de ondersteuning die ze nodig hebben.

Stel een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd hoe wij jouw online omzet kunnen verhogen? Ben je op zoek naar ‘quick wins’ of wil je het strategisch aanvliegen met een marketingplan? Wij helpen je graag.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in Dirksland en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen! Open de chat rechtsonder om direct een afspraak te plannen.