1

Menu

Van 0 naar 500.000 bezoekers per maand

Met maximaal een paar tientjes aan advertenties

Iedere maand 500.000 unieke bezoekers

Hoe trek je in een maand tijd 500.000 unieke bezoekers naar je site? Stormachtig ontwikkelt en exploiteert de populair-wetenschappelijke nieuwssite Scientias.nl.

“In oktober 2016 kwamen er voor het eerst in de geschiedenis van Scientias meer dan 500.000 unieke bezoekers op de site”, vertelt online marketeer Tim Kraaijvanger van Stormachtig. “Dat werd uiteraard gevierd. We werken al sinds 2009 aan de nieuwssite, dus dan is het mooi om die groei te zien. In een periode van zeven jaar hebben we maximaal een paar tientjes uitgegeven aan adverteren. Alle bezoekers komen organisch binnen.”

Op Scientias.nl staan tienduizenden artikelen over wetenschap en technologie. “Deze artikelen zijn goed vindbaar in Google, wat verschillende redenen heeft. Ten eerste zijn de artikelen geschreven door wetenschapsjournalisten met verstand van zaken, waardoor Scientias vaak boven Wikipedia en andere contentaanbieders staat. Ten tweede is de site erg snel en maken we gebruik van de nieuwste technieken om de content zo goed mogelijk aan te bieden bij bezoekers. Neem bijvoorbeeld de integratie van AMP (Automated Mobile Pages).”

"Bezoekers blijven gemiddeld ruim twee minuten hangen. Stel, ik plak al die sessies aan elkaar, dan zou er in totaal 500 jaar verstrijken. Gek idee dat bezoekers op Scientias.nl samen zo lang artikelen hebben gelezen."

Een hechte community van

45.000+ abonnees

Maar er is meer. “We hebben een hechte community en versturen iedere vrijdag een digitaal magazine, waarop inmiddels meer dan 45.000 mensen geabonneerd zijn”, vervolgt Tim. “En nog belangrijker: we linken in artikelen altijd naar het originele onderzoekspaper. Google waardeert het als websites naar relevante content linken, zeker wanneer het websites zijn met een uitstekende reputatie (zoals wetenschappelijke vakbladen).”

Op de redactie van Scientias.nl wordt gekeken naar hoe goed bepaalde artikelen presteren. “Via Feedly zien we wanneer een nieuwsbericht of achtergrondartikel viraal gaat”, zegt Tim. “Als dit het geval is, zetten we alles op alles om dit artikel overal goed te promoten. Dan gaat er een post op Instagram en wordt er een Facebook-bericht gepubliceerd. De beste artikelen gaan daarnaast mee in het Scientias Magazine, zodat lezers altijd de beste artikelen voorgeschoteld krijgen.”

In totaal zijn de pagina’s op Scientias.nl ruim 100 miljoen keer bekeken. “Bezoekers blijven gemiddeld ruim twee minuten hangen. Stel, ik plak al die sessies aan elkaar, dan zou er in totaal 500 jaar verstrijken. Gek idee dat bezoekers op Scientias.nl samen zo lang artikelen hebben gelezen.”

Sinds 2018 heeft Scientias.nl ook een eigen mobiele app, die te downloaden is in de Apple App Store en Google Play Store.

Stormachtig blijft sleutelen aan Scientias.nl en zorgt ervoor dat de nieuwssite altijd voorop loopt. Heb jij een website en wil je ook graag veel bezoekers ontvangen? Schakel de online marketeers van Stormachtig.nl in voor advies of training!

Stel een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd hoe wij jouw online omzet kunnen verhogen? Ben je op zoek naar ‘quick wins’ of wil je het strategisch aanvliegen met een marketingplan? Wij helpen je graag.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in Dirksland en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen! Open de chat rechtsonder om direct een afspraak te plannen.