1

Menu

Google Grant-campagne met impact

We doken dieper in Google Ads

één-op-één training

Voor de stichting Lynch Polyposis mochten we een Google Ads-training verzorgen. De stichting heeft een Google Grant-account en adverteert sinds 2016.

Vaak geven we Google Ads-trainingen één op één. Het voordeel is dat onze online marketeers dan dieper in een campagne duiken met een marketeer of webmaster van het desbetreffende bedrijf. In dit geval gingen we samen met webmaster Wim van Lynch Polyposis op zoek naar verbeterpunten.

Na het inloggen in Google Ads werd het eerste probleem al ontdekt: de Google Grant-campagne was gepauzeerd door Google. Google stelt namelijk hoge eisen aan Grant-accounts. Zo moet de gemiddelde CTR (hoeveel procent van de mensen doorklikt op advertenties) hoger zijn dan 5%. Ook mogen er geen zoekwoorden in een campagne staan met één woord (\’lynch\’ mag bijvoorbeeld niet, maar \’lynch polyposis\’ weer wel) en moet een account ieder maand actief beheerd worden.

We namen contact op met Google en binnen twee dagen was de campagne weer live. Ook maakte de stichting gebruik van één campagne met één advertentiegroep met honderden zoekwoorden. We hebben tijdens de 1-op-1-training samen met de klant nieuwe advertentieteksten en -groepen gemaakt, die veel relevanter zijn.

In één keer voldeden we aan de eis van Google

CTR van hoger dan 5%

Het resultaat mag er zijn. In oktober 2018 draaide de campagne precies een maand en bereikte het aantal klikken op de advertenties een nieuw record. Dit kwam mede doordat de advertentieteksten nu veel beter aansloten bij de zoekopdrachten van bezoekers. De CTR (hoeveel procent van de mensen doorklikt op advertenties) steeg van 2% naar bijna 19%! Oftewel: voorheen klikten 2 van de 100 mensen die een advertentie van Lynch Polyposis zagen door naar de website van de stichting, inmiddels is dat 19 van de 100 mensen. Hiermee voldeden we in één keer aan de eis van Google, namelijk een CTR hoger dan 5%.

Wist je dat we bij Stormachtig Google Grant-accounts beheren vanaf 85 euro per maand? Als ANBI-stichting kom je in aanmerking voor een Google Grant-account en kun je dus gratis adverteren om meer donateurs te krijgen. Maak daar gebruik van. Wil je meer weten over Google Grant? Neem contact op met Stormachtig!

Stel een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd hoe wij jouw online omzet kunnen verhogen? Ben je op zoek naar ‘quick wins’ of wil je het strategisch aanvliegen met een marketingplan? Wij helpen je graag.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in Dirksland en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen! Open de chat rechtsonder om direct een afspraak te plannen.