Menu

Binnen een half jaar in de top-10 zoekresultaten van Google

content, content en content (SEO)

op naar positie 1

Een vakantiehuis verkopen? Tegenwoordig heb je daar bijna geen makelaar meer bij nodig. Vakantiehuistekoop.nl is eigenlijk de ‘marktplaats’ binnen de recreatiesector. Particulieren én makelaars kunnen gratis hun aanbod plaatsen en zo honderden potentiële kopers per dag bereiken. Om een woning sneller of beter te verkopen kunnen er vervolgens betaalde promotie pakketten worden afgenomen. Het probleem? Er moest meer aanbod komen!

Het platform Vakantiehuistekoop.nl is splinternieuw, de website is namelijk gelanceerd in het voorjaar van 2019. Vandaar dat deze nog amper vindbaar was in de zoekresultaten van Google op termen als vakantiehuis verkopen, chalet verkopen en verkoop recreatiewoning. En laat dit nu net de zoekwoorden zijn waarmee je de meest relevante bezoekers naar de website kunt bewegen. Een mooie uitdaging voor ons om mee aan de slag te gaan.

Het doel was om op een selectie van zoekwoorden binnen 6 maanden de top-10 van Google binnen te dringen. Daarnaast zijn we op structurele basis aan de slag gegaan met Google Ads (SEA), social-media (Facebook/Instagram) en worden binnenkort de eerste marketing automation functionaliteiten uitgerold.

Aan de start van het traject stond de website gemiddeld halverwege de 2e pagina van de zoekresultaten. We zijn daarom direct aan de slag gegaan met het creëren van kwalitatieve content rondom het onderwerp van een vakantiehuis verkopen. De pagina’s zijn als landingspagina’s gepubliceerd zodat we voor alle zoekwoorden een relevante pagina konden schrijven.

Een stijging naar de top-10 van de zoekresultaten is gelukt, nu op naar die 1e plaats!

topposities inkopen via Google Ads

kopers en verkopers verbinden

De resultaten hadden een kleine aanlooptijd nodig, maar inmiddels staan we op bijna alle termen in de top-10 zoekresultaten van Google binnen Nederland. Op het zoekwoord vakantiehuis verkopen staan we zelfs op de 1e plaats! Deze posities monitoren we regelmatig met een speciale rank tracker. Zo weten wij zelf, maar ook Vakantiehuistekoop.nl, precies wat de resultaten zijn en waar nog kansen of mogelijkheden liggen.

Om direct resultaat te creëren zijn we niet alleen bezig geweest met de organische posities in de zoekmachine. Zo zijn we direct begonnen met het adverteren via Google Ads om potentiële verkopers richting de website te bewegen. Dit resulteerde tot nu toe al tot de nodige aanmeldingen en geplaatste woningen. Op het moment van schrijven staan er ruim 50 particuliere woningen te koop aangeboden.

Binnenkort gaat het échte recreatieseizoen weer van start. Vakantiehuistekoop.nl is er gelukkig helemaal klaar voor om kopers en verkopers met elkaar te verbinden, nu ze goed vindbaar zijn binnen de zoekresultaten van Google. Een stijging naar de top-10 van de zoekresultaten is gelukt, nu op naar die 1e plaats!

Stel een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd hoe wij jouw online omzet kunnen verhogen? Ben je op zoek naar ‘quick wins’ of wil je het strategisch aanvliegen met een marketingplan? Wij helpen je graag.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in Dirksland en hopelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen! Open de chat rechtsonder om direct een afspraak te plannen.