2

Menu

Recepten beter vindbaar maken met schematische opmaak

Heb jij een eigen receptensite? Of plaats jij regelmatig recepten op je website? Zorg dat deze recepten beter zichtbaar worden in Google en gebruik schematische opmaak om je vindbaarheid een boost te geven.

Wat is schematische opmaak?

Je kunt gestructureerde gegevens toevoegen aan de code van een webpagina om belangrijke elementen op een webpagina te labelen. Dit helpt een zoekmachine om de inhoud beter te begrijpen. Deze gestructureerde gegevens worden vaak aangeduid als schema markup of microdata. Een zoekmachine kan deze gegevens rechtstreeks tonen op de resultatenpagina. Als je een receptenwebsite hebt en je voegt schema markup toe aan je receptpagina’s, dan kan Google de kooktijd, ingrediënten en beoordelingen direct in de zoekresultaten tonen.

Hoe voeg ik schematische opmaak toe?

Er zijn verschillende formaten die kunnen worden gebruikt om schematische opmaak te implementeren, zoals JSON-LD, Microdata, en RDFa. Google raadt vaak aan om JSON-LD te gebruiken vanwege de eenvoudige implementatie en duidelijke structuur. Heb je een WordPress-website? Dan kun je de plugin Schema & Structured Data for WP & AMP gebruiken. Wij zijn zelf een fan van de plugin Schema Pro. Deze plugin kost 79 dollar per jaar, maar via Stormachtig kunnen we deze plugin aanbieden voor 39 euro per jaar. In het geval van een maatwerk CMS zul je contact moeten opnemen met een developer om schematische opmaak toe te voegen aan je site.

Waar kan ik een voorbeeld van de schematische opmaak zien?

Benieuwd naar de code? Google heeft een uitgebreide pagina gepubliceerd met daarop alle informatie die je nodig hebt om de schematische opmaak toe te voegen. Nadat je de schematische data hebt toegevoegd, kun je deze testen met de Test voor uitgebreide resultaten. Zijn er nog fouten? Dan kun je die makkelijk aanpassen en de test opnieuw uitvoeren.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Zo verhoog je de Lifetime Value van jouw klanten

Staar je niet blind op het conversiepercentage van een AdWords-campagne of een mailing, maar kijk …

Chatbot maken? Dit zijn de beste chatbots van 2023!

Chatbots springen als paddenstoelen uit de grond. En dat is terecht, want met een chatbot …

Hoe houd je de klanttevredenheid op topniveau?

Klanten hebben steeds hogere verwachtingen van bedrijven. Zeven tips om de klanttevredenheid te verbeteren. #1 …