1

Menu

Recepten beter vindbaar maken met schematische opmaak

Heb jij een eigen receptensite? Of plaats jij regelmatig recepten op je website? Zorg dat deze recepten beter zichtbaar worden in Google en gebruik schematische opmaak om je vindbaarheid een boost te geven.

Wat is schematische opmaak?

Je kunt gestructureerde gegevens toevoegen aan de code van een webpagina om belangrijke elementen op een webpagina te labelen. Dit helpt een zoekmachine om de inhoud beter te begrijpen. Deze gestructureerde gegevens worden vaak aangeduid als schema markup of microdata. Een zoekmachine kan deze gegevens rechtstreeks tonen op de resultatenpagina. Als je een receptenwebsite hebt en je voegt schema markup toe aan je receptpagina’s, dan kan Google de kooktijd, ingrediënten en beoordelingen direct in de zoekresultaten tonen.

Hoe voeg ik schematische opmaak toe?

Er zijn verschillende formaten die kunnen worden gebruikt om schematische opmaak te implementeren, zoals JSON-LD, Microdata, en RDFa. Google raadt vaak aan om JSON-LD te gebruiken vanwege de eenvoudige implementatie en duidelijke structuur. Heb je een WordPress-website? Dan kun je de plugin Schema & Structured Data for WP & AMP gebruiken. Wij zijn zelf een fan van de plugin Schema Pro. Deze plugin kost 79 dollar per jaar, maar via Stormachtig kunnen we deze plugin aanbieden voor 39 euro per jaar. In het geval van een maatwerk CMS zul je contact moeten opnemen met een developer om schematische opmaak toe te voegen aan je site.

Waar kan ik een voorbeeld van de schematische opmaak zien?

Benieuwd naar de code? Google heeft een uitgebreide pagina gepubliceerd met daarop alle informatie die je nodig hebt om de schematische opmaak toe te voegen. Nadat je de schematische data hebt toegevoegd, kun je deze testen met de Test voor uitgebreide resultaten. Zijn er nog fouten? Dan kun je die makkelijk aanpassen en de test opnieuw uitvoeren.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.