Menu

Bekijk de TikTok statistieken van Nederland

TikTok is enorm populair, maar kan het ook interessant zijn voor bedrijven? Wij doken in de statistieken rondom de app en hebben interessante resultaten op een rijtje gezet voor jou. Lees meer over het aantal gebruikers van TikTok in Nederland, de leeftijd van deze gebruikers, de groei van TikTok, populaire hashtags en meer.

Het aantal gebruikers van TikTok blijft groeien

TikTok blijft populair en dat is terug te zien in het aantal gebruikers. Dit blijft wereldwijd groeien. In totaal heeft TikTok 1,4 miljard gebruikers over de hele wereld. Volgens de statistieken heeft de app in Nederland zo’n 4 miljoen gebruikers. Toch groeit het aantal gebruikers minder snel dan vroeger. In 2022 was de groei nog 12%, terwijl dat in 2023 3% was. De snelle groei die de app in het begin doormaakte zet dus niet helemaal door, maar desondanks blijft het aantal gebruikers nog steeds groeien. We zullen zien wat 2024 gaat brengen voor de populaire app!

In welke landen is TikTok populair?

Het is geen verrassing dat TikTok het meest populair is in de Verenigde Staten. Daar heeft de app maar liefst 113,3 miljoen gebruikers volgens de statistieken. Indonesië volgt als de nummer 2, met 109,9 miljoen TikTok gebruikers. Op plek 3 staat Brazilië (82,2 miljoen gebruikers), gevolgd door Mexico (57,5 miljoen), Rusland (54,9 miljoen), Vietnam (49,9 miljoen), de Filippijnen (43,4 miljoen), Thailand (40,3 miljoen) en Turkije (29,9 miljoen). De laatste in de top 10 landen waar TikTok het meest populair is, is Saoedi-Arabië met 26,4 miljoen gebruikers.

Is TikTok het meest gebruikte social media platform in Nederland?

TikTok is tegenwoordig erg populair, je zou bijna denken dat dit het meest gebruikte social media platform is. Klopt dat? Het zal je misschien verbazen dat de app op plek 7 staat in de lijst van de meest gebruikte social media platforms in Nederland. WhatsApp staat volgens de statistieken nog steeds bovenaan met 13,5 miljoen gebruikers. YouTube en Facebook volgen met 10 miljoen gebruikers. Instagram heeft 8 miljoen gebruikers in Nederland. Daarna volgen LinkedIn (5 miljoen gebruikers) en Pinterest (4,5 miljoen gebruikers). TikTok staat op plek 7 in deze lijst met 4 miljoen Nederlandse gebruikers.

tiktok statistieken nederland

Statistieken over de leeftijd van TikTok-gebruikers

TikTok wordt steeds populairder onder allerlei leeftijdsgroepen. Toch wordt de app nog steeds het meest gebruikt onder 18- tot 24-jarigen. 38,9% van de gebruikers valt in deze leeftijdscategorie. 32,4% van de gebruikers is 25 tot 34 jaar. Daarna volgen 35- tot 44-jarigen (15,6%) en 45- tot 54-jarigen (8%). De app wordt het minst gebruikt onder 55- tot 64-jarigen (5,1%). Hoewel de meerderheid van de gebruikers jong is, blijft het aantal oudere gebruikers groeien.

Zal TikTok vervangend worden voor YouTube?

YouTube is met 10 miljoen gebruikers in Nederland een groot platform. Toch blijft het dagelijks gebruik achter volgens de statistieken (3,5 miljoen). Het aantal jongeren dat YouTube gebruikt neemt af. Dezelfde trend is te zien bij Instagram. Het lijkt erop dat de short-form video’s van TikTok aan populariteit winnen vergeleken bij de long-form video’s op YouTube. YouTube probeert hierop in te spelen door meer aandacht te geven aan shorts.

Populaire hashtags op TikTok

Uit statistieken van TikTok blijkt dat de hashtag #nieuwemuziek erg populair is (34,4 miljoen views). Ook #BoekTok is enorm populair, deze hashtag heeft 250 miljoen views. #LerenOpTikTok is ook regelmatig trending met 1,3 miljard views. Met 91 miljoen views is ook #blindfluencer een populaire hashtag in Nederland, die gestart is door de bijna blinde burgemeester van Leiderdorp. Zij geeft een kijkje in haar leven, wat voor veel views zorgt.

Is TikTok interessant voor bedrijven?

Er zijn veel bedrijven te vinden op TikTok, en dat is niet voor niets. Ondernemers delen dagelijks hun verhalen, promoten producten of diensten en geven een kijkje achter de schermen van hun bedrijf. Via TikTok kun je niet alleen potentiële klanten bereiken, maar ook andere ondernemers inspireren en daarmee elkaar verder helpen. In 2022 lanceerde TikTok de feature Volg Mij, een multichannel programma speciaal voor bedrijven. Hiermee kun je verhalen delen, een community op het platform opbouwen en zakelijke doelen behalen. TikTok kan volgens de statistieken dus zeker interessant zijn voor jouw bedrijf!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.