Menu

Uitsluitingszoekwoorden in Performance Max toevoegen? Het kan zo!

Wil je graag uitsluitingszoekwoorden aan je Performane Max-campagne koppelen? Goed nieuws: Google Ads biedt een mogelijkheid om de uitsluitingszoekwoorden te koppelen op accountniveau. Ook is het (binnenkort) mogelijk om branded uitsluitingszoekwoorden toe te voegen op campagneniveau.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen op accountniveau

Ga naar het hoofdoverzicht van je Google Ads-account. Klik in de linkerbalk op ‘Instellingen’ en ga dan naar ‘Accountinstellingen’. Je kunt hier het blokje ‘Zoekwoorduitzonderingen’ zien. Deze uitgesloten zoekwoorden gelden voor je hele account. Voeg je als uitsluitingszoekwoord bijv. [test] toe, dan worden jouw advertenties niet getoond als iemand zoekt op het exacte zoekwoord test. Maar… de zoekwoorduitsluitingen gaan verder dan dat. Je Performance Max-advertenties worden ook niet weergegeven aan mensen die browsen door content met uitsluitingszoekwoorden. Kortom, de uitsluitingen gaan verder dan alleen Google Ads.

 

Branded uitsluitingen toevoegen op campagneniveau

Het is mogelijk om branded uitsluitingszoekwoorden toe te voegen. Je advertentie wordt dan niet getoond als gezocht wordt op de merknaam. Handig als je niet wil adverteren op je eigen merknaam (omdat bezoekers dan alsnog organisch doorklikken). Hieronder zie je waar je de merkbeperkingen terugvindt in de campagneinstellingen van Performance Max. Meer daarover lees je hier.

Vragen aan een accountmanager van Google

De laatste manier om uitsluitingszoekwoorden te koppelen aan je Performance Max-campagne is om jouw accountmanager van Google te benaderen. Maak alvast een lijst aan met uitsluitingszoekwoorden (onder ‘Tools en instellingen’ -> ‘Gedeelde bibliotheek’ -> ‘Uitzonderingslijst voor zoekwoorden’. Daarna bel je met je accountmanager van Google om de lijst te koppelen aan een Performance Max-campagne.

Hulp nodig bij het optimaliseren van jouw PMAX-campagnes?

De online marketeers van Stormachtig optimaliseren wekelijks honderden PMAX-campagnes. We helpen je graag verder. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.