Hoe duur is een nieuwe website?
Misschien wil je een mooi online visitekaartje voor je bedrijf. Of misschien wil je jouw producten online gaan verkopen in Nederland of zelfs in het buitenland. Wat je wens ook is, het is altijd fijn om te weten wat een nieuwe website gaat kosten. Er zijn redelijk wat onderdelen die invloed hebben op de prijs van je nieuwe website. Klik op het onderdeel om hier meer informatie over te bekijken.
- Diensten pagina’s
- Producten (webshop)
- Blog/artikelen
- Projecten
- Zoekfunctie
- Google Maps
- Meertaligheid
- Chatbot
- Domeinnaam verhuizen
- Template vs. maatwerk
- Aantal pagina’s
- Aantal producten
- Teksten & content
- Vullen & optimaliseren
1. Diensten pagina’s
Op diensten pagina’s vertel jij alles over wat je bedrijf doet en wat je voor je potentiële klanten kan betekenen. Ze hebben vaak een informatieve opzet met relatief veel tekst voor bezoekers om te lezen. Daarnaast hebben veel diensten pagina’s een hiërarchische structuur. Er is een overzichtspagina met onderliggende (sub)diensten.
2. Producten (webshop)
Ga je online producten verkopen? Dan moet er een webshop worden gemaakt. Een webshop betekent een aantal pagina’s die minimaal gemaakt moeten worden, zoals een categorie pagina, product pagina, winkelmand en afrekenpagina. Maar er kunnen ook meer geavanceerde onderdelen bij komen kijken, zoals filters of variabele producten met meerdere eigenschappen.
3. Blog/artikelen
Bijna elke zakelijke website heeft een gedeelte waar nieuws op wordt geplaatst of waar potentiële klanten informatie berichten kunnen bekijken. Heb je bijvoorbeeld de inspiratie pagina van onze website wel eens bekeken?
4. Projecten
Een ijzersterk onderdeel van elk bedrijf: succesvolle projecten en resultaten laten zien. Op veel zakelijke websites worden projecten of soms cases gedeeld waar meer verteld wordt over wat er voor bepaalde opdrachtgevers is gedaan.
5. Zoekfunctie
We leven in een snelle wereld waar informatie binnen de kortste keren beschikbaar moet zijn. Een zoekfunctie op je website kan ervoor zorgen dat je bezoekers nog sneller een product of dienst kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Vooral bij een webshop is een zoekfunctie bijna een vereiste.
6. Google Maps
Google Maps is tegenwoordig op bijna alle websites te vinden. Toch is het van invloed op de prijs van je website, omdat je een API-key van Google nodig hebt. Geen paniek. Tot een flink aantal paginaweergaven per maand is dit gewoon gratis te gebruiken.
7. Meertaligheid
Ga je de internationale markt op? Met een meertalige website kan een bezoeker tussen meerdere talen switchen en zo altijd de juiste informatie bekijken. Voor meertaligheid raden wij altijd de WordPress plugin WPML aan.
8. Chatbot
Een chatbot zorgt voor een super persoonlijk en laagdrempelige conversie mogelijkheid binnen je website of shop. Wij kunnen een interactieve bot voor je inrichten die je bezoekers omzet in klanten.
9. Domeinnaam verhuizen
Draait er al een website op je domeinnaam? Dan moet je domeinnaam waarschijnlijk worden verhuisd. Geen moeilijke klus, maar het is wel belangrijk dat dit op het juiste moment gebeurd. Zo voorkom je dat je – tijdelijk – offline bent met je website. Daarnaast is het belangrijk dat je zakelijke mail blijft werken, anders ga je belangrijke mails missen!
10. Template vs. maatwerk
Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een template oplossing. Door deze aan te passen naar de huisstijl kleuren kan er snel en tegen relatief lage kosten een mooie website worden gemaakt. Daarnaast zijn templates goed aan te passen om diensten, projecten en producten zo goed mogelijk te laten zien.
Wil je liever een maatwerk website die volledig is ontworpen volgens je huisstijl? Dan schakelen we een webdesigner in die een webdesign maakt wat tot in de puntjes wordt nagebouwd. Omdat dit relatief veel tijd kost is een maatwerk oplossing een stuk duurder dan een template website.
11. Aantal pagina’s
Het aantal pagina’s is van invloed op het aantal pagina templates dat moet worden gemaakt. Maar ook op hoeveel tekst er moet worden geschreven én gevuld.
12. Aantal producten
Ook het aantal producten is van invloed op de prijs van je nieuwe website. Een nieuwe webshop in WordPress kan prima met zo’n 1.500 á 2.000 producten overweg. Is je assortiment groter? Dan raden we aan te kiezen voor een specialistische oplossing zoals Shopify of Lightspeed. In ons blog over het kiezen van het juiste CMS vertellen we daar meer over!
13. Teksten & content
Vaak een ondergeschoven kindje omdat er vooral naar het visuele wordt gekeken. Maar voor alle pagina’s moet een pakkende tekst worden geschreven. Daarnaast zijn er ook knoppen of blokken die een link moeten krijgen. Ten slotte spelen afbeeldingen een belangrijke rol in de uitstraling van je website. Wees er dus vroeg bij en zorg voor voldoende foto’s of schakel een fotograaf in!
14. Vullen & optimaliseren
Het vullen van je website kan ook een tijdrovende klus zijn. Zeker wanneer je veel pagina’s en/of tekst hebt. Maar dit biedt ook een mooie kans om je website direct te optimaliseren qua SEO! Kies voor de beste titels, URL’s en tekst opmaak om de pagina’s zo goed mogelijk te laten indexeren.