1

Menu

Whatsapp knop op je website: zonder plugin!

Wil je dat bezoekers direct met jou kunnen whatsappen op je website? Plaats dan een Whatsapp-knop. In deze tutorial lees je hoe je daarin slaagt.

Download eerst het Whatsapp-logo. Dat kan hier. Vervolgens kies je het formaat van het Whatsapp-logo. Kies 48 pixels breed (klein) of 96 pixels breed (groot). Persoonlijk vind ik 48 pixels groot genoeg. Upload het icoontje op jouw server (bijvoorbeeld via Mediabeheer in WordPress).

Plaats de onderstaande code in de footer van jouw website. Dit kan bijvoorbeeld direct in de code, via Google Tag Manager of gebruik de plugin Insert Headers and Footers als je WordPress gebruikt.

<div class="whatsapp-chat" style="position: fixed; bottom: 10px; left: 10px; cursor: pointer; z-index: 99999999;"><a href="https://api.whatsapp.com/send?phone=31612345678&text=&source=&data=&app_absent=" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><img src="[URL van het icoon]"></a></div>

Vervang het telefoonnummer 31612345678 door je eigen nummer. Vervang [URL van het icoon] door de URL van het icoontje dat je zojuist hebt geupload. Als bezoekers op jouw website op het logo klikken, dan worden zij doorgestuurd naar Whatsapp (Web) om een gesprek te starten.

Kan ik het Whatsapp-logo alleen op mobiel tonen?

Jazeker, je gebruikt dan dezelfde code als hierboven, alleen voeg je een klein stukje CSS toe aan het CSS-bestand. Gebruik je WordPress, ga dan naar de Customizer -> Extra CSS en voeg dit stukje code toe.

@media (min-width: 700px) {
div.whatsapp-chat{ display:none; }
}

De bovenstaande code betekent het volgende: als het venster breder is dan 700 pixels (oftwel vaak op tablets en op vrijwel alle desktopcomputers), dan wordt Whatsapp chat niet getoond. Je kunt 700px naar wens aanpassen naar boven of naar onderen.

Is het mogelijk om direct op de website te chatten?

In dat geval heb je een Whatsapp widget nodig. Wij adviseren de Whatsapp widget van Futy widget. Deze widget is gratis tot 25 chats per maand. Je kunt de widget naar wens aanpassen en twee verschillende avatars kiezen.

De widget is optioneel ook met e-mail-functionaliteit beschikbaar. Je betaalt dan slechts 9 euro per maand. Bezoekers kunnen vervolgens whatsappen én mailen vanaf je website. Ook kunnen bezoekers onbeperkt chatten: de limiet van 25 chats geldt dan namelijk niet meer.

Kan ik een ander Whatsapp-nummer kiezen?

Het is begrijpelijk dat je privé en zakelijk graag gescheiden houdt. Tip: gebruik Whatsapp Business. Download de app en koppel het bedrijfsnummer aan dit account.

Whatsapp, live chat of een chatbot?

Wij adviseren om op mobiel te kiezen voor Whatsapp (eventueel met e-mail functionaliteit). Op desktopcomputers en tablets is het slim om voor live chat of een chatbot te gaan, aangezien veel desktopgebruikers geen Whatsapp Web hebben geïnstalleerd. We raden Drift aan als je een goede live chat zoekt. Lees ons blog over chatbots als je geïnteresseerd bent in een chatbot.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.