Menu

AI-chatbot Bard: de ChatGPT van Google

Het heeft even geduurd maar sinds kort kun jij nu ook gebruikmaken van Google Bard. De AI-chatbot mocht nog niet eerder in Europa verschijnen vanwege onduidelijkheid over de privacy. Dit is nu uit de lucht en daarom kunnen de Google fans nu ook aan de slag met een chatbot! In deze blog komen we onder andere terug op de overeenkomsten en verschillen tussen de chatbots. Lees snel verder.

Google Bard vs. ChatGPT

Wat de twee chatbots gemeen hebben is dat ze beide gebaseerd zijn op een taalmodel. De chatbots zijn getraind in het schrijven van teksten waardoor het vaak grammaticaal correct is. Toch begrijpen de chatbots nog niet daadwerkelijk wat ze schrijven. Een foutje kan dus zeker voor komen.

In de basis zijn ChatGPT en Bard zeker vergelijkbaar. Het verschil zit hem vooral in een stukje kunstmatige intelligentie. ChatGPT legt sneller verbanden dan Google Bard. Bard is daar iets voorzichtiger mee. ChatGPT durft hier wat meer risico in te nemen. Google vindt veiligheid en imago belangrijker. Maar, wie weet is dit over een aantal maanden wel anders.

Hoe werkt Google Bard?

Op dit moment is Google Bard gratis! ChatGPT ook, maar dan maak je wel gebruik van het basismodel. Je kunt Bard voor verschillende doeleinden gebruiken. Ben je inspiratieloos? Zet de chatbot dan in voor bijvoorbeeld advertentieteksten of het schrijven van een landingspagina. Vaak krijg je er ook nog een bronvermelding bij. 🏆

Voorbeeld van advertentieteksten over ‘Vakantie op Goeree-Overflakkee’

Wel of geen chatbot gebruiken?

We snappen dat je (nog) twijfels hebt bij het gebruik van een chatbot. Zie het dan ook als aanvulling. Je hoeft er niet per se voor te kiezen om hele SEO-teksten te genereren. Laat Bard bijvoorbeeld een extra alinea schrijven. Of gebruik het puur voor informatie en werk het zelf uit in je tekst. De creativiteit is en blijft een menselijk aspect en daarom raden wij aan om de chatbot als hulpmiddel te gebruiken.

Hulp bij jouw marketing

Vind je het schrijven van SEO-teksten lastig? Of zou je meer willen weten over adverteren? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor meer informatie kun je contact opnemen via de chatfunctie rechtsonder in beeld of stuur een mail naar info@stormachtig.nl. Een van onze collega’s neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Danaé Vlietland staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.