2

Menu

De dagen van de related-zoekoperator zijn geteld

De zogenoemde ‘related’-zoekoperator is uitgezet. Je kunt vanaf nu geen gerelateerde sites vinden in Google als je ‘related:siteurl.com’ intypt.

Vroeger kon je door ‘related:’ te gebruiken met daarachter een domeinnaam om andere soortgelijke websites te vinden. Zocht je bijv. op related:coolblue.nl, dan toonde Google websites als MediaMarkt en Bol. Met deze related-operator kon je snel concurrenten vinden.

Inmiddels werkt de related-operator niet meer. Google meldt via Twitter dat de informatie vaak verouderd was. Toch zou de related-operator in de toekomst weer terug kunnen komen in een iets andere vorm.

Inmiddels is Google Bard uit in de Benelux en deze AI-bot kan heel goed het werk van de related-operator overnemen. Zie het onderstaande screenshot. We zullen related dan ook niet echt gaan missen. Wil je Bard zelf proberen? Dat kan door hier te klikken!

Wist je dat er meer dan 40 zoekoperatoren zijn die je kunt gebruiken in Google? Door gebruik te maken van deze operatoren kun je sneller vinden waar je naar zoekt. Bekijk hier de lijst met alle actuele operatoren.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Geld verdienen met een blog zonder Adsense? 13 alternatieve verdienmodellen!

Kun je eigenlijk geld verdienen met een eigen blog? Ja, maar alleen AdSense levert echt …

Zoekmachineoptimalisatie, dat is toch heel saai?

“Vloggen op YouTube, influencers inzetten op Instagram en spetterende displayadvertenties creëren. Dat is toch veel …

Negatieve recensies op je website – een GO of NO GO?

Recensies op je website zijn vaak van grote toegevoegde waarde. Jouw bedrijf komt hierdoor betrouwbaar over. Mensen die ervaring hebben met jouw bedrijf en daarover vertellen zijn goud waard. Maar wat is nou precies die toegevoegde waarde en wat is de beste implementatie?