2

Menu

Drempelwaarde in Analytics 4: zo zet je dit ‘uit’

Als je aan de slag gaat met Analytics 4, dan kan het zijn dat je soms data mist in je rapportages. Dit komt doordat Analytics drempelwaarden toepast.

Als je meer dan twee dimensies selecteert om je data op te splitsen, dan kan Analytics een drempelwaarde toepassen. Een deel van de data wordt verborgen. In de screenshot hieronder is dit goed te zien. De gebeurtenis ‘Click_telefoon’ verschijnt wel in de tabel met in totaal 228 conversies, maar de andere conversies (Click_Whatsapp en Email captured, zichtbaar aan de rechterkant) ontbreken. Dit komt omdat deze aantallen laag zijn en onder de dempelwaarde valt.

Google doet dit natuurlijk niet om ons te frustreren. Het heeft vooral met privacy te maken. Google wil voorkomen dat jij inzicht krijgt in de identiteit van individuele gebruikers. Op deze manier is data niet te herleiden naar individuen.

De oplossing? Klik op het tandwieltje en ga naar ‘Identiteit voor rapportage’ in de tweede kolom. Klik vervolgens op ‘Alles tonen’ rechts onderin. Er verschijnt dan een derde optie naast Gemengd en Geobserveerd, namelijk ‘Apparaatgebaseerd’. Klik daarna op ‘Opslaan’.

De aanpassingen heeft kleine gevolgen. Zo kan Analytics 4 niet langer gegevens modelleren van gebruikers die cookies weigeren. Ook worden gegevens van ingelogde Google-gebruikers (op meerdere apparaten) niet meegenomen. Wat ons betreft heeft dat geen grote gevolgen en kun je de identiteit voor rapportage daarom met een gerust gevoel op ‘Apparaatgebaseerd’ zetten.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

In 5 stappen je online marketing strategie opstellen

Een online marketing strategie kan cruciaal zijn voor het succes van je bedrijf of organisatie. …

Zo bereik je eerdere bezoekers van jouw website

Het conversiepercentage van een gemiddelde website ligt rond de 2%. Dit betekent dat 98% van …

Meer omzet met je webshop: vergroot je winst met deze tips

Het is de droom van iedere webwinkelier om in de Twinkle Top 100 te staan. Maar hoe realistisch is het om vijf miljoen omzet per jaar te halen als webshops als Bol.com en Coolblue het landschap domineren?