Menu

Google Chrome Extensies: 7 super handige tips voor online marketeers!

Wist je dat je twee soorten online marketeers hebt? Degene die voor letterlijk álles een tool of hulpmiddel hebben om hun werk sneller te kunnen doen. En natuurlijk de ‘old-school’ marketeers die nog veel met de hand doen. Bij Stormachtig houden we van tools! Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben wel een manier om iets sneller, beter of makkelijker te kunnen doen. Hieronder geef ik 7 tips voor (meestal gratis) Google Chrome extensies die je leven als marketeer een stuk makkelijker kunnen maken!

1. LastPass

Niet per sé een tip voor marketeers als voor iedereen die veel op een laptop of computer werkt. Deze tool is een wachtwoorden kluis. Hij slaat al je wachtwoorden op en je krijgt toegang met één hoofdwachtwoord. Zo hoef je nooit meer lijstjes of kladblokjes te maken voor je wachtwoorden!

Pro tip: gebruik de tweefactor authenticatie van LastPass om je kluis extra te beveiligen. Zo weet je zeker dat niemand bij al je wachtwoorden kan. Zelfs niet als ze je hoofdwachtwoord hebben!

2. Google Tag Assistant

Dé reddingsboei voor alle marketeers die met Tag Manager, Analytics of Ads werken. Met de Tag Assistant extensie kan je controleren of de tags goed worden geladen. Bovendien kan je met de debug modus van Tag Manager controleren of je triggers goed worden afgevuurd en hoe de datalayer eruit ziet. Sowieso installeren dus!

Google Tag Assistant Extensie
Met Tag Assistant zie je in één oogopslag welke tags er op een website geplaatst zijn. Bol.com gebruikt bijvoorbeeld 8 (!) verschillende Google tags.

3. What Runs?

Wil je spieken welk CMS je concurrent gebruikt? Of heb je een klant die zelf niet weet in welk systeem z’n eigen website is gebouwd? Gebruik dan What Runs? om erachter te komen. Hij kent alle grote systemen en verteld je precies waar een website in is gebouwd. Daarnaast geeft hij bij WordPress websites vaak aan in welk thema en met welke plugins is gewerkt. Ideaal!

4. ColorPick (en WhatFont)

Je moet even snel een banner in elkaar zetten, maar behalve de website van je klant heb je géén materiaal. Wat doe je dan? Gebruik ColorPick om de huisstijl kleuren van je klant van de website te halen. Zo zit je altijd goed met de opmaak van je banners!

WhatFont is eigenlijk hetzelfde als ColorPick, maar dan voor het font op de website. Ideaal als je in Photoshop of Canva een banner, brochure of E-book moet maken. Als je de extensie activeert verteld hij je precies welk font is gebruikt, de font grootte en gewicht.

5. SEO Peek

Even snel de h1-titel, META-description of Meta robots tag van een webpagina bekijken? Gebruik de gratis Chrome extensie SEO Peek. Een echte life saver! Je kan binnen een paar seconden de belangrijkste SEO-elementen zien. Vooral handig bij een technische SEO-analyse.

6. dataslayer

Je kan natuurlijk events meetbaar maken met een formulierverzending, klik op link of zelfs een class of ID. Maar de meest betrouwbare vorm van meten doe je door gebruik te maken van de datalayer. Met de extensie dataslayer kan je vanuit de Chrome inspectie tool makkelijk de datalayer bekijken wanneer door een website heen klikt.

7. Linkclump

Last but not least: Linkclump. Deze extensie is super handig als je in één keer meerdere links moet kopiëren/plakken. Als je de extensie hebt ingesteld hoef je maar één gekozen sneltoets in te drukken en je selecteert zo alle links op een pagina.

Life hack: heb je alle door Google geïndexeerde URL’s van een website nodig maar heb je geen toegang tot Search Console? Zet je resultatenpagina op 100 en gebruik Linkclump om alle links in één keer te kopiëren!

Linkclump Google Chrome Extensie
De gele lijn geeft aan welk gebied je selecteert met je muis. De rode vlakken geven aan of het een link is. Zo selecteer je in één keer super veel links tegelijk die automatisch in je klembord komen!

Zo, dat zijn ze. In totaal 7 (of eigenlijk 8) super handige extensies voor Google Chrome om als online marketeer nóg sneller te kunnen werken. Heb jij nog een tip? Deel hem met ons via de chat of socials!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Joris Spitholt staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.