2

Menu

Gratis afbeelding of foto verscherpen zonder Photoshop?

Stel, je hebt een korrelige, vage foto van jouw collega’s en je wil deze foto heel graag gebruiken voor een advertentie. Wat te doen? Vroeger had je Photoshop nodig om een foto of afbeelding te verscherpen, maar tegenwoordig zijn er veel gratis AI-tools beschikbaar om jouw foto een flinke upgrade te geven.

Onze favoriete optimalisatietool is Upscale.media. Upload jouw foto en zie hoe de afbeelding aanzienlijk wordt aangescherpt. Hieronder zie je een foto van onze klant BCON. We wilden de foto graag gebruiken voor een advertentie op sociale media, maar het kiekje was te korrelig. Dankzij Upscale.media is de foto scherper dan ooit. Check het felrode logo. Die is toch veel duidelijker zichtbaar dan in de originele foto? Ga naar Upscale.media en probeer het zelf.

Als je een foto uploadt op Upscale.media, dan kun je ervoor kiezen om de afbeelding op te schalen (Upscale). In dat geval wordt de foto 2x of 4x zo groot. Daarnaast kun je de kwaliteit verbeteren (Enhance Quality). Zet dit op ‘On’ om de foto minder korrelig te maken.

Een alternatieve tool is Img.Upscaler. Ook op deze website kun je jouw JPG of PNG uploaden, waarna de slimme AI-tool probeert het kiekje te perfectioneren. Houd er rekening dat er geen mensen achter de knoppen zitten. Het algoritme zal zijn best doen om er iets moois van te maken, maar in uitzonderlijke gevallen kan het mis gaan en ziet de uiteindelijke foto er minder mooi uit dan het origineel.

De laatste site die ik even wil noemen is Bigjpg. Op deze site kun je gratis een afbeelding of foto verscherpen zonder Photoshop. Hieronder zie je wat voor een verschil dit kan maken. Handig: Bigjpg biedt apps aan voor iOS, Mac en Windows.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Chatbot maken? Dit zijn de beste chatbots van 2023!

Chatbots springen als paddenstoelen uit de grond. En dat is terecht, want met een chatbot …

Hoe scoor je gratis meer websitebezoekers?

Een vraag die we onszelf misschien allemaal wel eens hebben gesteld: Hoe scoor je gratis …

Hoe haal je informatie uit de datalayer met Google Tag Manager?

Wil je bepaalde acties of conversies op je website meetbaar maken? Dan is Google Tag …