Menu

Gratis afbeelding of foto verscherpen zonder Photoshop?

Stel, je hebt een korrelige, vage foto van jouw collega’s en je wil deze foto heel graag gebruiken voor een advertentie. Wat te doen? Vroeger had je Photoshop nodig om een foto of afbeelding te verscherpen, maar tegenwoordig zijn er veel gratis AI-tools beschikbaar om jouw foto een flinke upgrade te geven.

Onze favoriete optimalisatietool is Upscale.media. Upload jouw foto en zie hoe de afbeelding aanzienlijk wordt aangescherpt. Hieronder zie je een foto van onze klant BCON. We wilden de foto graag gebruiken voor een advertentie op sociale media, maar het kiekje was te korrelig. Dankzij Upscale.media is de foto scherper dan ooit. Check het felrode logo. Die is toch veel duidelijker zichtbaar dan in de originele foto? Ga naar Upscale.media en probeer het zelf.

Als je een foto uploadt op Upscale.media, dan kun je ervoor kiezen om de afbeelding op te schalen (Upscale). In dat geval wordt de foto 2x of 4x zo groot. Daarnaast kun je de kwaliteit verbeteren (Enhance Quality). Zet dit op ‘On’ om de foto minder korrelig te maken.

Een alternatieve tool is Img.Upscaler. Ook op deze website kun je jouw JPG of PNG uploaden, waarna de slimme AI-tool probeert het kiekje te perfectioneren. Houd er rekening dat er geen mensen achter de knoppen zitten. Het algoritme zal zijn best doen om er iets moois van te maken, maar in uitzonderlijke gevallen kan het mis gaan en ziet de uiteindelijke foto er minder mooi uit dan het origineel.

De laatste site die ik even wil noemen is Bigjpg. Op deze site kun je gratis een afbeelding of foto verscherpen zonder Photoshop. Hieronder zie je wat voor een verschil dit kan maken. Handig: Bigjpg biedt apps aan voor iOS, Mac en Windows.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.