2

Menu

Gratis Google Optimize alternatief? Probeer VWO

Google Optimize stopt ermee en is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Erg jammer, want veel bedrijven gebruiken Google Optimize om A/B-testen uit te voeren. Google Optimize is daarnaast “gratis” te gebruiken. Uiteraard staat gratis tussen aanhalingstekens, want je kunt beargumenteren dat je indirect betaald door je data met Google te delen, maar dat is een andere discussie.

Wat nu? Gelukkig zijn er veel andere tools waarmee je testen kunt uitvoeren. Als je nu Google Optimize gebruikt, is de kans groot dat je opnieuw een gratis tool wil gebruiken. Gelukkig zien steeds meer ondernemers het belang van websiteoptimalisatie in en zullen hierdoor ook meer betaalde tools gebruikt gaan worden.

#1 VWO

Een goed Google Optimize-alternatief is VWO. Deze tool gaat al een lange tijd mee en heette vroeger ‘Visual Website Optimizer’. Ontvang je maandelijks niet meer dan 50.000 bezoekers op je site? Of kun je een test uitvoeren met een subset van maximaal 50.000 bezoekers? Dan heeft VWO een gratis pakket ‘Starter’ met A/B-testing, variaties, doelen bijhouden, een code-editor, een visuele editor en veel meer extra’s. Wil je een stap verder? Het betaalde pakket ‘Growth’ kost 330 euro per maand (bij 50.000 maandelijkse testgebruikers) en biedt o.a. ongelimiteerd aantal variaties en ongelimiteerd aantal doelen. Wil je een multivariatietest uitvoeren? Kies dan pakket ‘Pro’ voor 759 euro per maand.

#2 Convert

Als je meer dan 50.000 bezoekers per maand ontvangt op je site en een A/B-test wil uitvoeren, dan is Convert.com weer goedkoper dan VWO. Zo betaal je voor Community Full (met 100.000 testgebruikers per maand) 199 dollar per maand. Dat is 64% goedkoper dan VWO Growth a 549 dollar per maand. Natuurlijk draait het niet alleen om het maandbedrag – dat begrijpen we – maar het zal zeker meespelen in je beslissing om deze tool wel of niet te gebruiken. Convert bevat veel dezelfde functies als VWO, zoals een ongelimiteerd aantal tests.

Wat is jouw favoriete website-optimalisatietool? We horen het natuurlijk graag! Ook helpen we je graag op weg in de wereld van A/B-testing. Neem gerust contact met ons op.

Misschien vind je dit ook interessant...

Groeien met zoekmachineoptimalisatie

Wil jij online beter vindbaar worden door middel van zoekmachineoptimalisatie? Dan ben je bij Stormachtig …

Facebook adverteren uitbesteden? Social Ads zonder poespas

Facebook adverteren is een vorm van social ads en kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. …

Content afschermen of openstellen? Open de poorten!

Je hebt waardevolle content, maar je wil dat bezoekers hun gegevens achterlaten om deze content …