Menu

Gratis Google Optimize alternatief? Probeer VWO

Google Optimize stopt ermee en is na 30 september 2023 niet meer beschikbaar. Erg jammer, want veel bedrijven gebruiken Google Optimize om A/B-testen uit te voeren. Google Optimize is daarnaast “gratis” te gebruiken. Uiteraard staat gratis tussen aanhalingstekens, want je kunt beargumenteren dat je indirect betaald door je data met Google te delen, maar dat is een andere discussie.

Wat nu? Gelukkig zijn er veel andere tools waarmee je testen kunt uitvoeren. Als je nu Google Optimize gebruikt, is de kans groot dat je opnieuw een gratis tool wil gebruiken. Gelukkig zien steeds meer ondernemers het belang van websiteoptimalisatie in en zullen hierdoor ook meer betaalde tools gebruikt gaan worden.

#1 VWO

Een goed Google Optimize-alternatief is VWO. Deze tool gaat al een lange tijd mee en heette vroeger ‘Visual Website Optimizer’. Ontvang je maandelijks niet meer dan 50.000 bezoekers op je site? Of kun je een test uitvoeren met een subset van maximaal 50.000 bezoekers? Dan heeft VWO een gratis pakket ‘Starter’ met A/B-testing, variaties, doelen bijhouden, een code-editor, een visuele editor en veel meer extra’s. Wil je een stap verder? Het betaalde pakket ‘Growth’ kost 330 euro per maand (bij 50.000 maandelijkse testgebruikers) en biedt o.a. ongelimiteerd aantal variaties en ongelimiteerd aantal doelen. Wil je een multivariatietest uitvoeren? Kies dan pakket ‘Pro’ voor 759 euro per maand.

#2 Convert

Als je meer dan 50.000 bezoekers per maand ontvangt op je site en een A/B-test wil uitvoeren, dan is Convert.com weer goedkoper dan VWO. Zo betaal je voor Community Full (met 100.000 testgebruikers per maand) 199 dollar per maand. Dat is 64% goedkoper dan VWO Growth a 549 dollar per maand. Natuurlijk draait het niet alleen om het maandbedrag – dat begrijpen we – maar het zal zeker meespelen in je beslissing om deze tool wel of niet te gebruiken. Convert bevat veel dezelfde functies als VWO, zoals een ongelimiteerd aantal tests.

Wat is jouw favoriete website-optimalisatietool? We horen het natuurlijk graag! Ook helpen we je graag op weg in de wereld van A/B-testing. Neem gerust contact met ons op.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.