1

Menu

Gratis stock video’s: hier kun je gratis beelden downloaden

Video is duur. Als je een videograaf inhuurt of video’s op Shutterstock downloadt, betaal je als snel een paar honderd euro. En dan moet er nog gemonteerd worden..

Gelukkig zijn er steeds meer websites waar je gratis stock video’s kunt downloaden. Ideaal als je bijvoorbeeld een vlog publiceert op YouTube of een opvallende Instagram-post creëert. Wil je een professionele bedrijfsfilm of een boeiende commercial maken? Schakel dan wel een specialist in, want dat krijg je niet voor elkaar door stock video’s achter elkaar te zetten.

Mijn favoriete websites met mooie gratis stock video’s zijn Pixabay en Pexels. Je vindt hier video’s met een resolutie tot 4K. Andere fijne websites zijn Videezy, Videvo en Mazwai.

Zijn alle gratis stock video’s van goede kwaliteit?

Nee, sommige films zijn zeer professioneel, terwijl andere beelden van wisselende kwaliteit zijn. Wees kritisch op het beeldmateriaal en maak een mooie selectie. Een groot voordeel is dat er genoeg keus is!

Waarom zijn deze video’s gratis?

Sommige sites zetten naast de gratis stock video’s andere betaalde video’s, waardoor bezoekers soms overtuigd worden om een duurdere video aan te schaffen. Dit is hun verdienmodel. Daarnaast zijn er veel (amateur-)videografen die graag hun beelden delen, zodat deze door anderen gebruikt kunnen worden. Sharing is caring.

Met welke software maak je mooie video’s?

Werk je op Windows, dan is Animotica een erg fijn programma. Dit programma kun je gratis downloaden in de Windows Store. Wil je gebruik maken van alle functies, dan kost dit eenmalig 10 euro. Als je op Mac OSX werkt, dan is het gratis programma iMovie zeer geschikt om simpele video’s te maken. Als je uiteindelijk meer effecten of functies nodig hebt, dan kun

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.