2

Menu

Quotum overschreden in Search Console: zo los je het op

Wil je handmatig indexering aanvragen van een URL in Search Console? Dan kan het zijn dat je een keer de melding ‘Quotum overschreden’ in beeld krijgt.

De getoonde melding is: “Quotum overschreden. We kunnen dit verzoek niet verwerken omdat je je dagelijkse quotum hebt overschreden. Dien dit morgen opnieuw in.”

Eigenlijk is dit een vrij vage melding, maar het quotum geldt voor je Google ID en alle websites die daaronder vallen. Meestal is het quotum 11 handmatige toevoegingen in een periode van 24 uur. Stel, er hangen tientallen of honderden websites onder jouw Google-account – iets wat je vaak ziet bij marketingbureaus – dan zal de quotom-melding snel in beeld verschijnen.

Er zijn een aantal oplossingen die je kunt proberen:

  • Koppel een tweede Google-account aan Search Console en log daar in om de URL opnieuw te fetchen. Dit wordt door Google namelijk gezien als een ander Google ID.
  • Herstart je interverbinding.
  • Refresh de browser.
  • Log uit en opnieuw in.
  • Of wacht een uurtje. Mogelijk werkt Search Console dan wel weer mee.

Zorg er ook voor dat je zoveel mogelijk sitemaps en feeds aan Search Console koppelt. Dan is de noodzaak om URL’s handmatig te indexeren minder groot, omdat Google vanzelf langskomt op je site om de content te bekijken. Natuurlijk is handmatig indexering aanvragen vaak wel iets sneller. Dit geldt vooral voor websites die niet vaak worden bijgewerkt en waar de crawler van Google minder vaak op bezoek komt.

Misschien vind je dit ook interessant...

WordPress: de 10 meest interessante statistieken

WordPress is een van de populairste content management systemen (CMS) ter wereld. Het wordt gebruikt …

Effectieve e-mailmarketing: hoeveel actieve abonnees heb jij?

“Ik heb een lijst met 100.000 adressen”, bluft een collega-marketeer. Hij klopt zichzelf op zijn …

Universal Analytics is nu officieel vervangen door Google Analytics 4 (maar niet helemaal…)

Om het beroemde Koningslied erbij te halen: “De dag die je wist dat zou komen” …