1

Menu

Universal Analytics is nu officieel vervangen door Google Analytics 4 (maar niet helemaal…)

Om het beroemde Koningslied erbij te halen: “De dag die je wist dat zou komen” is hier. Universal Analytics is officieel gestopt. Toch verzamelen de meeste Universal Analytics-accounts nog wel data. Hoe komt dit?

Als je vandaag inlogt in je oude Universal Analytics-account, dan zie je in het Realtime-overzicht dat er nog steeds bezoekers worden gemeten. Ook in de overzichten zie je nog geen ontbrekende gegevens. Vreemd, want Universal Analytics zou stoppen op 1 juli. Betekent dit dat Universal Analytics toch nog even actief blijft?

Zoals je ziet worden er op 2 juli 2023 nog steeds gegevens verzameld in Universal Analytics.

Ja en nee. Ja, Universal Analytics stopt(e) nog niet op 1 juli, maar het zal niet lang meer duren voor er geen gegevens meer bijkomen. Blijkbaar wordt de beëindiging van Universal Analytics in stappen uitgerold. Dit staat ook bovenin beeld als je inlogt in je Universal Analytics-account: “Deze property stopt binnenkort met de verwerking van gegevens. Nadat dit is doorgevoerd, heeft u een Google Analytics 4-property nodig om de websiteprestaties te meten.”

Goed nieuws dus voor marketeers die nog geen Analytics 4-account hebben aangemaakt. Zij hebben nog een paar dagen (of misschien weken?) om dit alsnog te doen. Overigens geldt de beëindiging van Universal Analytics alleen voor gratis accounts. Voor Universal Analytics 360-property’s geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.

Help, ik zie sinds vandaag geen data in Analytics!

Grote kans dat je nog niet over bent naar Google Analytics 4. Geen zorgen, je kunt altijd één van onze online marketeers bellen. Bij Stormachtig helpen we je uit de brand. We richten een GA4-account voor je in, inclusief gebeurtenissen en conversies. Ook koppelen we dit account aan Google Ads, zodat ook daar de conversies op de juiste manier binnenkomen. Heb je hier vragen over, mail ons dan op hallo@stormachtig.nl of stel je vraag aan de chatbot.

 

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.