2

Menu

Universal Analytics is nu officieel vervangen door Google Analytics 4 (maar niet helemaal…)

Om het beroemde Koningslied erbij te halen: “De dag die je wist dat zou komen” is hier. Universal Analytics is officieel gestopt. Toch verzamelen de meeste Universal Analytics-accounts nog wel data. Hoe komt dit?

Als je vandaag inlogt in je oude Universal Analytics-account, dan zie je in het Realtime-overzicht dat er nog steeds bezoekers worden gemeten. Ook in de overzichten zie je nog geen ontbrekende gegevens. Vreemd, want Universal Analytics zou stoppen op 1 juli. Betekent dit dat Universal Analytics toch nog even actief blijft?

Zoals je ziet worden er op 2 juli 2023 nog steeds gegevens verzameld in Universal Analytics.

Ja en nee. Ja, Universal Analytics stopt(e) nog niet op 1 juli, maar het zal niet lang meer duren voor er geen gegevens meer bijkomen. Blijkbaar wordt de beëindiging van Universal Analytics in stappen uitgerold. Dit staat ook bovenin beeld als je inlogt in je Universal Analytics-account: “Deze property stopt binnenkort met de verwerking van gegevens. Nadat dit is doorgevoerd, heeft u een Google Analytics 4-property nodig om de websiteprestaties te meten.”

Goed nieuws dus voor marketeers die nog geen Analytics 4-account hebben aangemaakt. Zij hebben nog een paar dagen (of misschien weken?) om dit alsnog te doen. Overigens geldt de beëindiging van Universal Analytics alleen voor gratis accounts. Voor Universal Analytics 360-property’s geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.

Help, ik zie sinds vandaag geen data in Analytics!

Grote kans dat je nog niet over bent naar Google Analytics 4. Geen zorgen, je kunt altijd één van onze online marketeers bellen. Bij Stormachtig helpen we je uit de brand. We richten een GA4-account voor je in, inclusief gebeurtenissen en conversies. Ook koppelen we dit account aan Google Ads, zodat ook daar de conversies op de juiste manier binnenkomen. Heb je hier vragen over, mail ons dan op hallo@stormachtig.nl of stel je vraag aan de chatbot.

 

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Gratis Google Ads-tegoed voor het MKB: wat zijn de voorwaarden?

Google geeft MKB-klanten wereldwijd 340 miljoen dollar aan advertentietegoed. Daarmee steunt Google bedrijven die hard …

Hoeveel omzet heeft een gemiddelde webshop?

Een webshop starten en snel geld verdienen. Het is de droom van veel jonge internetondernemers. …

Online marketing: SEO trends 2022

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel trends in de online marketing. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel …