1

Menu

Videoadverteren op YouTube: zo houd je kijkers geboeid

YouTube is na Google de grootste zoekmachine van Nederland. Laat dit kanaal dus niet links liggen. Potentiële klanten kunnen visueel geprikkeld worden om met jou in zee te gaan. Maar wat is nu echt belangrijk? Hoe vergroot je de succes van een videocampagne?

#1 – Wees hyper-relevant
In-stream-advertenties zijn advertenties die voor een YouTube-video worden getoond. Je moet daar als kijker vijf seconden naar kijken, maar daarna kun je de videoadvertentie wegklikken. Misschien ervaar je deze in-stream-advertenties vaak als storend. Ik wel.

Je wil voorkomen dat potentiële klanten zich ergeren aan jouw bedrijf. Als je besluit om te adverteren vóór andere video’s, dan moet je dus hyper-relevant zijn voor de kijker. Maak een mooi compact doelgroepje, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal filters voordat iemand jouw video te zien krijgt. Des te meer filters, des te kleiner de doelgroep, maar dan word je dus ook hyper-relevant. Dit doe je bij het tabblad ‘Videotargeting’ in AdWords.

Voorbeeld: kies niet alleen bepaalde zoekwoorden waarbij jouw video getoond wordt, maar filter ook op demografische gegevens (leeftijd / geslacht / gezinsinkomen), interesses, onderwerpen en plaatsingen. Op die manier kun je met een paar euro per dag toch hele leuke dingen doen op YouTube.

Zo heb ik momenteel een campagne lopen met een gemiddeld weergavepercentage van 69%. Dat betekent dat 69% van de kijkers minimaal dertig seconden naar de video kijkt en dus niet na vijf seconden de video wegklikt. Dat is erg hoog, want gemiddeld is het weergavepercentage zo’n 15 tot 45 procent. Dit komt echt door de strakke afstelling van zoekwoorden, doelgroepen en interesses. Natuurlijk bereik ik met deze video niet honderdduizenden kijkers per dag, maar de klant haalt met een kleine investering exact de juiste klanten binnen.

#2 – Maak gebruik van de nieuwe functies in AdWords
Sinds kort is het mogelijk om in AdWords te targetten op levensgebeurtenissen. Dit geldt alleen voor videocampagnes en Gmail-campagnes. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om mensen te targetten die afstuderen, trouwen (bijna getrouwd of pas getrouwd) of verhuizen (bijna verhuizen of pas verhuisd).

Verkoop je trouwringen, ben je een verhuizer of staan er vacatures open voor hoogopgeleiden? Zorg dan dat je deze nieuwe targettingmogelijkheden inzet. Ga daarvoor naar het tabblad Videotargeting en klik door op ‘Interesses’ -> ‘Levensgebeurtenissen’.

#3 – Zet een aantrekkelijke video in
Nee, je video hoeft niet extreem gelikt te zijn of honderdduizenden euro’s hebben gekost. Dat bepaalt echt niet het succes van een campagne.

Het enige dat telt is dat de video de kijker direct prikkelt. Een kijker wil namelijk in eerste instantie zijn gekozen video zien, dus je moet ervoor zorgen dat hij dit gedrag zo lang mogelijk uitstelt. Het draait om de eerste vijf seconden. Beelden, muziek, teksten: zet de juiste mix in om een kijker die allereerste vijf seconden te overtuigen om NIET door te klikken.

In AdWords is het mogelijk om de video te koppelen aan een landingspagina op jouw website. Het is natuurlijk makkelijk om bezoekers door te sturen naar de homepage, maar het is veel beter om een speciale pagina op de website te maken met een bepaalde aanbieding of actie voor kijkers. In de video kun je deze actie wellicht al benoemen, waardoor het conversiepercentage flink omhoog gaat.

Starten met videoadverteren?
Meer weten over in-stream-adverteren? Stormachtig is Google Partner en daarom krijg je bij ons 75 euro klikbudget cadeau als je besluit om te starten met videoadverteren. Meer weten? Neem contact met ons op!

Misschien vind je dit ook interessant...

Meer omzet met je webshop: vergroot je winst met deze tips

Het is de droom van iedere webwinkelier om in de Twinkle Top 100 te staan. Maar hoe realistisch is het om vijf miljoen omzet per jaar te halen als webshops als Bol.com en Coolblue het landschap domineren?

Linkbuilding: 13 praktische tips om vandaag te starten

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen? Je kunt heel makkelijk zelf aan de slag met deze …

10 goede redenen waarom jij moet solliciteren bij Stormachtig

Iedereen zoekt online marketeers. Dat snappen we. Online marketing is namelijk één van de mooiste …