1

Menu

Videoadverteren op YouTube: zo houd je kijkers geboeid met videocampagnes

YouTube is na Google de grootste zoekmachine van Nederland. Laat dit kanaal dus niet links liggen. Potentiële klanten kunnen door videocampagnes visueel geprikkeld worden om met jou in zee te gaan. Maar wat is nu echt belangrijk? Hoe vergroot je het succes van videoadverteren?

#1 – Wees hyper-relevant met je videocampagnes

In-stream-advertenties zijn advertenties die voor een YouTube-video worden getoond. Je moet daar als kijker vijf seconden naar kijken, maar daarna kun je de videoadvertentie wegklikken. Misschien ervaar je dit soort videocampagnes vaak als storend. Ik wel.

Je wil voorkomen dat potentiële klanten zich ergeren aan jouw bedrijf. Als je besluit om te adverteren vóór andere video’s, dan moet je dus hyper-relevant zijn voor de kijker. Maak een mooi compact doelgroepje, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal filters voordat iemand jouw video te zien krijgt. Des te meer filters, des te kleiner de doelgroep, maar dan worden je videocampagnes dus ook hyper-relevant. Dit doe je bij het tabblad ‘Videotargeting’ in Google Ads.

Voorbeeld: kies niet alleen bepaalde zoekwoorden waarbij jouw video getoond wordt, maar filter ook op demografische gegevens (leeftijd / geslacht / gezinsinkomen), interesses, onderwerpen en plaatsingen. Op die manier kun je met een paar euro per dag toch hele leuke dingen doen met videoadverteren op YouTube.

Zo heb ik momenteel een campagne lopen met een gemiddeld weergavepercentage van 69%. Dat betekent dat 69% van de kijkers op YouTube minimaal dertig seconden naar de video kijkt en dus niet na vijf seconden de video wegklikt. Dat is erg hoog, want gemiddeld is het weergavepercentage van videocampagnes zo’n 15 tot 45 procent. Dit komt echt door de strakke afstelling van zoekwoorden, doelgroepen en interesses. Natuurlijk bereik ik met deze video niet honderdduizenden kijkers per dag, maar de klant haalt met een kleine investering in videoadverteren exact de juiste klanten binnen.

videoadverteren videocampagnes youtube

#2 – Maak gebruik van de nieuwe functies in Google Ads

Het is mogelijk om in Google Ads te targetten op levensgebeurtenissen. Wanneer je kiest voor videoadverteren is het bijvoorbeeld mogelijk om mensen te targetten die afstuderen, trouwen (bijna getrouwd of pas getrouwd) of verhuizen (bijna verhuizen of pas verhuisd). Verkoop je trouwringen, ben je een verhuizer of staan er vacatures open voor hoogopgeleiden? Zorg dan dat je deze targettingmogelijkheden inzet bij je videocampagnes.

#3 – Zet een aantrekkelijke video in

Nee, je video hoeft niet extreem gelikt te zijn of honderdduizenden euro’s hebben gekost. Dat bepaalt echt niet het succes van videocampagnes op YouTube. Het enige dat telt is dat de video de kijker direct prikkelt. Een kijker wil namelijk in eerste instantie zijn gekozen video zien, dus je moet ervoor zorgen dat hij dit gedrag zo lang mogelijk uitstelt. Bij videoadverteren draait het om de eerste vijf seconden. Beelden, muziek, teksten: zet de juiste mix in om een kijker die allereerste vijf seconden te overtuigen om NIET door te klikken.

In Google Ads is het mogelijk om de video te koppelen aan een landingspagina op jouw website. Het is natuurlijk makkelijk om bezoekers door te sturen naar de homepage, maar het is veel beter om een speciale pagina op de website te maken met een bepaalde aanbieding of actie voor kijkers. In de video kun je deze actie wellicht al benoemen, waardoor het conversiepercentage flink omhoog gaat.

Starten met videoadverteren op YouTube?

Meer weten over in-stream-adverteren op YouTube? Stormachtig is Google Partner en daarom krijg je bij ons 75 euro klikbudget cadeau als je besluit om te starten met videoadverteren. Meer weten? Neem contact met ons op!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.