1

Menu

Wat is de beste WordPress-hosting in Nederland in 2023?

Zoek je goedkope én supersnelle hosting voor je WordPress-site? Mogelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is in 2023 de beste webhosting en waar krijg je de meeste waar voor je geld?

Ons favoriete hostingbedrijf is SiteGround. SiteGround heeft een server in Eemshaven (bij Groningen) en biedt speciale WordPress-geoptimaliseerde hosting. Wist je dat ook de website van Stormachtig bij SiteGround is ondergebracht? Je betaalt het eerste jaar 3,99 euro per maand voor hosting via deze link. Toch adviseren we te upgraden naar GrowBig (6,99 euro per maand) of GoGeek (10,79 euro per maand), omdat je dan meerdere website kan onderbrengen en 100.000 tot 400.000 bezoekers per maand kan ontvangen.

SiteGround heeft diverse voordelen. Hieronder noemen we vijf voordelen waarom je voor SiteGround moet kiezen. Het eerste voordeel is voor mensen die al een bestaande site hebben, maar graag willen verhuizen naar een supersnelle server. Heb je nog geen WordPress-website? We helpen je graag. Bereken je prijs en neem contact met ons op.

#1 – Eenvoudig verhuizen naar SiteGround

Ten eerste heeft SiteGround een eigen migratieplugin: SiteGround Migrator. Gebruik deze plugin om je website te verhuizen van TransIP, Hostnet, Argeweb of een andere partij naar SiteGround. Koop eerst een hostingpakket bij SiteGround (bijv. StartUp). Voeg vervolgens een nieuwe website toe (klik op ‘New Website’), kies ‘Existing Domain’, klik op’Migrate Website’ en selecteer de ‘Superfast WordPress Automigration’. Je krijgt nu een code te zien. Activeer de SiteGround Migrator op je bestaande website en vul de code in. Nu begint de verhuizing. Is de SiteGround Migrator klaar? Dan hoef je alleen nog de nameservers te wijzigen of het A-record voor het hoofddomein aan te passen naar het IP-adres van Siteground (terug te vinden in het dashboard), SSL te activeren en je site is direct zichtbaar.

#2 – Uitstekende caching

Als je jouw WordPress-website host bij SiteGround, dan kun je de SiteGround Optimizer-plugin inschakelen. Jouw website wordt dan niet alleen dynamisch gecached, maar ondersteunt ook memcaching. Memcached is een gedistribueerd geheugen caching-systeem. Door het versnellen van dynamische webtoepassingen wordt de database minder intensief gebruikt. Hierdoor laden pagina’s instant. Er zijn verschillende snelheidstesten gedaan en iedere keer kwam SiteGround als winnaar uit de bus.

#3 – Website zonder zorgen

Als je een virtuele server koopt bij een willekeurige hostingpartij, dan moet je die zelf updaten en bijwerken. Het nadeel hiervan is dat veel mensen niet weten hoe dit moet. SiteGround biedt zogenoemde ‘managed’ hosting. Daarbij word jij volledig ontzorgd en hoef je dus niet na te denken over back-ups, software updates, beveiligingscertificaten en andere ‘rompslomp’. SiteGround maakt automatisch dagelijks een back-up en kan zelfs jouw WordPress-updates automatisch uitvoeren. Gaat er een keer wat mis of sloop je jouw eigen website? Dan kun je eenvoudig een oude back-up terugzetten.

#4 – Uptime van 99,99%+

Uptime is heel belangrijk. Uptime is een periode waarin de server – waar een website op wordt gehost – naar behoren functioneert, en de website dus bezocht kan worden. De meeste hostingbedrijven garanderen een uptime van minimaal 99,9%. SiteGround doet daar nog een stapje bovenop en garandeert een uptime van 99,99%. Dat betekent dat een website niet meer dan een uur per jaar niet bereikbaar mag zijn. Dit haalt SiteGround met gemak, want bij ons heeft de server er nog nooit uit gelegen. En wil je nog meer zekerheid? Dan activeer je Cloudflare. Dit kan via SiteGround. Cloudflare cachet jouw website. Is de site niet bereikbaar, dan toont Cloudflare een backup van je website en kunnen bezoekers dus nog steeds terecht op jouw site.

#5 – Uitstekende klantenservice

SiteGround is Engelstalig. Dat kan een nadeel zijn als je geen Engels spreekt. In dat geval adviseren we een volledig Nederlands hostingbedrijf, zoals TransIP. Het voordeel van SiteGround is dat je de klantenservice op allerlei manieren kan bereiken: telefonisch, per mail en zelfs via chat. Dit kan 24/7, omdat SiteGround overal ter wereld klanten bedient.

Zijn er ook nadelen?

Omdat we bij Stormachtig zelf ook websites bouwen, zijn we heel kritisch op hostingbedrijven. SiteGround is het eerste bedrijf dat ons echt verrast als het gaat om gebruikersgemak, prijzen en snelheid. Natuurlijk zijn er altijd wel wat verbeterpunten. Het belangrijkste verbeterpunt is dat SiteGround niet helemaal eerlijk is over een limiet op inodes. Stel, je koopt GoGeek (10,79 euro per maand), dan kun je 40 GB aan bestanden opslaan. Echter gebruikt ook ieder account zogenoemde ‘inodes’ en in het geval van GoGeek is de limiet 600.000 inodes. Een inode is een uniek bestandje op de server. Stel, je hebt tien bestanden opgeslagen van 10 MB per stuk, dan verbruik je dus tien inodes en 100 MB. Veel WordPress-sites verbruiken al snel duizenden inodes out-of-the-box. Je zult dus eerder tegen de limiet van 600.000 inodes aanlopen dan tegen de limiet van opslagruimte (of je moet hele grote bestanden hosten). Koop je het pakket GoGeek, dan kun je maximaal 20-25 WordPress-sites hosten.

Een ander nadeel is dat je een creditcard nodig hebt. SiteGround ondersteunt geen iDeal, PayPal of andere betaalmethoden. Gelukkig zal dit voor de meeste bedrijven geen probleem zijn, want vrijwel alle bedrijven hebben tegenwoordig een creditcard.

Aan de slag met SiteGround?

Ben je na dit artikel enthousiast over SiteGround? Ga aan de slag! Je betaalt slechts 3,99 euro per maand voor hosting via deze link. Mocht je tegen problemen aanlopen of hulp nodig hebben, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Conversiebooster: bezoek je mobiele website eens wat vaker
Weet jij hoeveel procent van alle bezoekers op jouw website een mobiel apparaat gebruikt? Nee? ...
rechtenvrije foto
Rechtenvrije foto nodig voor je content? Wij geven tips!
Ben jij regelmatig bezig met het maken van content? Schrijf je blogs of social media ...
16 tips om meer uit bestaande klanten te halen
Je hebt al een flinke klantenkring en denkt dat hier meer uit te halen is. ...