2

Menu

Wat kost adverteren in Google? Je hebt het zelf in handen!

Adverteren via Google Ads duur? Het is een veelgehoord argument, maar er klopt vrij weinig van. Het is bij Google Ads mogelijk om te adverteren vanaf 1 euro per dag per campagne. Je betaalt nooit meer dan die ene euro per dag. Is er op één dag niet op jouw advertentie geklikt? Dan betaal je helemaal niks.

Als je adverteert via Google Ads dan betaal je een bepaald bedrag per klik. Stel, je wil op de eerste positie staan op ‘konijnenhok kopen’, dan kun je instellen dat je hier maximaal 30 cent voor wil betalen. Of dit ook daadwerkelijk lukt voor dat bedrag, dat hangt af van een aantal factoren (kwaliteit bestemmingspagina, concurrentie, kwaliteit advertentie, etc). Daarnaast stel je een budget per dag in. Stel, je gaat voor 1 euro per dag, dan koop je waarschijnlijk 3-4 klikken in op ‘konijnenhok kopen’. Het is zinvol om de campagne verder te optimaliseren, zodat je minder betaalt en je uiteindelijk meer bezoekers krijgt voor hetzelfde dagbudget.

Wat is een realistisch dagbudget?

Ga je net beginnen met Google Ads? Begin dan met kleine stapjes. Ik raad klanten aan om te beginnen met 150 tot 300 euro per maand. Na een paar maanden kun je evalueren of Google Ads voor jou werkt. Verhogen kan altijd nog.

Heb je al een Google Ads-campagne en ben je ontevreden over de kosten en het rendement? Dan kan het zinvol zijn om dit budget te verlagen en kritisch te kijken naar de zoekwoorden.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Variabelen in Yoast: zo automatiseer je jouw SEO-optimalisaties

Een van de populairste WordPress-plugins is Yoast SEO. Activeer deze plugin en je krijgt toegang …

Videoadverteren op YouTube: zo houd je kijkers geboeid

Videoadverteren op YouTube is een belangrijk onderdeel van een goede SEA strategie. Tegenwoordig kijken mensen …

Hoe haal je informatie uit de datalayer met Google Tag Manager?

Wil je bepaalde acties of conversies op je website meetbaar maken? Dan is Google Tag …