Menu

Wat kost adverteren in Google? Je hebt het zelf in handen!

Adverteren via Google Ads duur? Het is een veelgehoord argument, maar er klopt vrij weinig van. Het is bij Google Ads mogelijk om te adverteren vanaf 1 euro per dag per campagne. Je betaalt nooit meer dan die ene euro per dag. Is er op één dag niet op jouw advertentie geklikt? Dan betaal je helemaal niks.

Als je adverteert via Google Ads dan betaal je een bepaald bedrag per klik. Stel, je wil op de eerste positie staan op ‘konijnenhok kopen’, dan kun je instellen dat je hier maximaal 30 cent voor wil betalen. Of dit ook daadwerkelijk lukt voor dat bedrag, dat hangt af van een aantal factoren (kwaliteit bestemmingspagina, concurrentie, kwaliteit advertentie, etc). Daarnaast stel je een budget per dag in. Stel, je gaat voor 1 euro per dag, dan koop je waarschijnlijk 3-4 klikken in op ‘konijnenhok kopen’. Het is zinvol om de campagne verder te optimaliseren, zodat je minder betaalt en je uiteindelijk meer bezoekers krijgt voor hetzelfde dagbudget.

Wat is een realistisch dagbudget?

Ga je net beginnen met Google Ads? Begin dan met kleine stapjes. Ik raad klanten aan om te beginnen met 150 tot 300 euro per maand. Na een paar maanden kun je evalueren of Google Ads voor jou werkt. Verhogen kan altijd nog.

Heb je al een Google Ads-campagne en ben je ontevreden over de kosten en het rendement? Dan kan het zinvol zijn om dit budget te verlagen en kritisch te kijken naar de zoekwoorden.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.