2

Menu

Weer en omzet uit Google Analytics weergeven op een dashboard?

Is het mogelijk om (historische) temperatuurgegevens en de omzetgegevens uit Analytics naast elkaar te leggen, zonder daar hoge bedragen voor te betalen? Natuurlijk!

Dankzij Google Data is het sinds dit jaar mogelijk om fraaie dashboards te maken. Het is mogelijk om data uit Google Analytics en Google AdWords te importeren, maar daar stopt het niet. Google Data kun je koppelen met MySQL-databases, Google Drive, Webmaster Tools en zelfs Cloud SQL.

Sturen op data

Dit biedt allerlei leuke mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de historische temperatuurgegevens naast de omzetgegevens leggen om te zien of er een verband is tussen temperatuur en winkelgedrag. Je gaat dan beter sturen op data. De weersvoorspelling is voor jou genoeg om te weten hoeveel je moet inkopen en hoeveel personeel je op die dagen in moet zetten.

IFTT

Maar hoe maak je zo’n dashboard? Het is immers niet mogelijk om temperatuurgegevens één op één te importeren. Mijn advies: gebruik IFTTT.com. Met If This Than That kun je verschillende webapplicaties met elkaar koppelen. Ik gebruik zelf de volgende applet: Log the weather conditions daily at sunrise to a spreadsheet. Bij zonsopkomst worden de weergegevens opgeslagen in een Google Drive-spreadsheet. Denk hierbij aan zonsopkomst, minimumtemperatuur, maximumtemperatuur en de weersomstandigheden (bijv. bewolkt of zonnig).

Het resultaat

Iedere dag worden deze gegevens weggeschreven in een Drive-bestand. Na een paar weken is er voldoende data om over de omzetgegevens te leggen. Je krijgt dan de onderstaande grafiek:

Groene lijn = omzet, blauwe lijn = maximumtemperatuur. De lichtgroene en lichtblauwe lijnen geven de trends weer.

Geen geduld? Importeer dan historische temperatuurgegevens of vul de spreadsheet handmatig aan met gegevens van Weerstatistieken.nl. Succes!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Prijsconcurrentievermogen in Google Shopping: hoe goed zijn jouw prijzen eigenlijk?

Benieuwd of jouw productprijzen scherp zijn? Meld je aan voor Market Insights in Google Shopping …

Jouw omzet stimuleren? Verkoop je producten via Bol.com & Amazon

Wil jij graag online producten gaan verkopen? Of heb je al een webshop maar wil …

Met deze SEO-tool kun je jouw concurrenten grondig onderzoeken

Wil je een SEO-concurrentieanalyse laten uitvoeren? Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor aan te kloppen …