2

Menu

Google Ads advertenties uitbreiden met extensies: altijd doen!

Google Ads, voorheen Google AdWords genaamd, biedt de mogelijkheid om verschillende extensies toe te voegen aan je advertentie. Maar wat is nou eigenlijk de toegevoegde waarde hiervan? En wanneer moet je welke extensie gebruiken?

Het hele idee achter online marketing inzetten voor je bedrijf is het genereren van verkeer en, uiteindelijk, conversies. Daarbij maak jij mogelijk al gebruik van Google Ads. Gebruik je ook al de extensies?

Verschillende soorten extensies

Extensies voorzien je advertentie van extra informatie. Door het gebruik van extensies is je advertentie zichtbaarder. Google Ads biedt er 11. Dit zijn de meest interessante extensies:

  • Sitelinkextensies. Door middel van deze extensie kun je verschillende pagina’s van je website highlighten. Je kunt ervoor kiezen om de link naar de pagina ‘openingstijden’. Zo kun je naar 6-8 pagina’s linken.
  • Highlight-extensie (‘callouts’). Via deze optie kun je de unieke punten van je onderneming benadrukken. Een voorbeeld is ‘gratis verzendig’ of ’24/7 service aan huis’;
  • Extensie voor website-informatie (‘structured snippets’). Hier kun je bijvoorbeeld de categorieën van je webshop benoemen.
  • Prijsextensies en promotie-extensies. Via deze extensies voorzie je je advertentie van prijsinformatie. Als je een sale hebt lopen, kun je dat meteen toevoegen.
  • Oproepextensies. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze extensie ervoor dat je telefoonnummer direct onder de advertentie komt te staan.
  • Locatie-extensies. Deze bieden je de mogelijkheid om lokaal te targeten. Je adres is meteen in beeld.

Google Ads ondersteunt het gebruik van 4 extensies tegelijkertijd. Het algoritme bepaalt de relevantie van elke extensie in relatie tot de zoekopdracht, en dus ook welke getoond wordt.

Gebruik je bedrijfsdoelen als leidraad

Een sitelinkextensie is aanbevolen, ongeacht je bedrijfsdoelen. Het geeft namelijk een voorproefje van je website en de informatie die je biedt. Het draagt bij aan de naamsbekendheid, maar kan ook goed dienen om conversies te genereren. Wil je dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief? Zet de desbetreffende pagina in je sitelink!

De highlight-extensie is interessant als je unieke aspecten hebt die je doen onderscheiden van de concurrentie. De invulling hiervan verschilt natuurlijk per branche. Ben je een verzekeringsmaatschappij, dan kun je de highlight-extensie invullen met een tevredenheidsscore, maar de marketeer van een lokale snoepwinkel kan hier wellicht beter je brede assortiment benadrukken.

De extensie voor website-informatie kan worden ingezet om relatief nieuwe klanten ‘warm te maken’ door je aanbod te tonen. Als reisbureau is dit dé plek om je categorieën met bestemmingen te tonen.

Wanneer je potentiële klant al wat verder in de sales funnel zit, kun je deze laten converteren door prijzen en promoties te benoemen. Prijs- en promotie-extensies zijn dus een uitkomst om je conversies te laten toenemen.

Een oproepextensie is ideaal wanneer je meer engagement met de (potentiële) klant wil. De extensie maakt het gemakkelijk om contact met je op te nemen. Zo kan iemand die zoekt op ‘uit eten Rotterdam’ snel jouw restaurant in het centrum bellen om te reserveren.

Om even door te gaan met het voorbeeld hierboven: wanneer iemand na het winkelen nog een hapje wil eten is de kans groot dat hij zoekt op ‘restaurant Rotterdam’. Door de locatie-extensie in te schakelen wordt je relevanter voor de zoekopdracht en ziet diegene meteen waar hij jouw restaurant kan vinden. Deze extensie is dus interessant als je een fysieke locatie hebt en als je conversies wil realiseren.

Automatische extensies

Als laatste zijn er ook nog automatische extensies. Deze kun je zelf niet instellen, dat doet Google voor je aan de hand van het algoritme. Dit gebeurt alleen wanneer Google voorspelt dat het je performance ten goede komt. Een voorbeeld is de rating.

En wat levert het op?

Voor het gebruik van een extensie betaal je niets extra’s. Wanneer iemand op de extensie klikt, betaal je de gebruikelijke klikkosten. Volgens cijfers van Google levert elke (goed) gebruikte en zichtbare extensie je zo’n 10-15% extra Click Through op (CTR). Wanneer je dus zorgt voor relevante advertenties met een goede landing page, zullen de conversies omhoog gaan en de gemiddelde kosten omlaag. Doen dus!

P.s. wil jij Google Ads uitbesteden aan online marketingbureau Stormachtig? Lees hier waarom het slim is om te doen!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

6 SEO tips voor je meertalige website

Wil jij klanten over de hele wereld bereiken? Een meertalige website biedt veel verschillende voordelen. …

Wat gaat er in 2018 veranderen op het gebied van online marketing?

Cryptocoins minen, nieuwe regels voor Google Grant-campagnes en langere meta-omschrijvingen. Houd in 2018 rekening met …

Chatbot maken? Dit zijn de beste chatbots van 2023!

Chatbots springen als paddenstoelen uit de grond. En dat is terecht, want met een chatbot …