Menu

Gratis Google Ads-tegoed voor het MKB: wat zijn de voorwaarden?

Google geeft MKB-klanten wereldwijd 340 miljoen dollar aan advertentietegoed. Daarmee steunt Google bedrijven die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Maar wie komt er in aanmerking voor dit tegoed?

Wie krijgt er Google Ads-tegoed?

Bedrijven die tussen maart 2019 en februari 2020 geld hebben uitgegeven met een Google Ads-account komen automatisch in aanmerking voor het advertentietegoed. Ben je in maart 2020 gestopt met adverteren – vanwege COVID-19 – dan heb je dus ook recht op tegoed.

Krijg ik het geld met terugwerkende kracht?

Nee, het is een advertentietegoed voor toekomstige uitgaven. Dit betekent dat bedrijven later dit jaar kosteloos kunnen adverteren via het Google Ads-platform. Daaronder vallen Google Zoeken, het Display Netwerk en YouTube.

Hoeveel tegoed krijgen bedrijven?

Dit is nog onbekend, maar de uitgaven verschillen per account en per klant. Waarschijnlijk geldt de regel: des te meer er is uitgegeven in deze periode van twaalf maanden, des te hoger het advertentietegoed. Het lijkt ons aannemelijk dat een bedrijf met een Ad Spend van 3.000 euro in deze periode drie keer meer tegoed krijgt dan een bedrijf met een Ad Spend van 1.000 euro. Hier zal ook waarschijnlijk een maximum aan zitten.

In totaal gaven adverteerders in 2019 ruim 103 miljard dollar uit aan adverteren via Google Ads. Een gift van 340 miljoen dollar voor het MKB is een flink bedrag, maar dit verdient Google normaal gesproken in één dag weer terug. We verwachten daarom ook dat de tegoeden niet hoger zullen zijn dan een paar honderd euro per bedrijf.

Wanneer moet ik het tegoed gebruiken?

In ieder geval vóór 31 december 2020. Daarna vervallen de tegoeden. Het is dus belangrijk om Google Ads in de gaten te houden om te kijken hoe hoog het tegoed is. Vanuit Stormachtig zullen we ervoor zorgen dat het tegoed van onze klanten zoveel mogelijk wordt opgebruikt voor 31 december 2020.

Google Ads uitbesteden? Bij Stormachtig beheren we graag jouw Google Ads-campagne(s). Dit doen wij vanaf 150 euro (excl. btw) per maand. Iedere maand optimaliseren we de lopende campagnes, voegen we nieuwe advertenties toe en hebben we contact met jou over de resultaten. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Tim Kraaijvanger staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.