2

Menu

Hoe scoor je gratis meer websitebezoekers?

Een vraag die we onszelf misschien allemaal wel eens hebben gesteld: Hoe scoor je gratis meer websitebezoekers? Want meer websitebezoekers is toch wat we allemaal willen. Een hoger aantal websitebezoekers leidt namelijk vaak weer tot meer conversies en een hogere omzet.

Hebben we jou al nieuwsgierig gemaakt naar hoe je deze gratis websitebezoekers kan binnen halen? Lees dan snel verder of neem gerust even contact met ons op voor meer informatie of hulp bij scoren van meer bezoekers.

Onze tips voor meer websitebezoekers

Of je nu trotse eigenaar bent van een online kledingzaak of een eigen website voor een restaurant beheert, we dromen natuurlijk allemaal van positieve cijfers. Niet alleen op de bankrekening maar ook in Google Analytics zien we natuurlijk het aantal websitebezoekers graag stijgen. Wij geven je daarom graag een aantal tips waarmee ook de websitebezoekers op jouw website zullen stijgen.

Tip #1: Het begint allemaal bij een professionele website en een goed product

Het starten van een online business begint natuurlijk bij een professionele website, want laten we eerlijk zijn, zonder website zijn we tegenwoordig nergens. Een website is het visitekaartje van jouw onderneming en helpt zowel bij het krijgen van meer bezoekers als het behouden van de bezoekers. Daarnaast draagt natuurlijk het aanbieden van een goed product of een goede service ook bij aan het succes van jouw online business.

Tip #2: Schrijf blogs die interessant zijn voor jouw doelgroep

Het schrijven van blogs en interessante content draagt ongetwijfeld bij aan het binnenhalen van meer websitebezoekers. Hoe meer content over verschillende onderwerpen er op jouw site te vinden is, hoe meer bezoekers je zult bereiken. Denk hierbij goed na over wat jouw doelgroep interessant zou vinden om te lezen en verwerk hier de juiste keywords in, zodat de blog ook goed gevonden wordt in Google en deel de blogs vervolgens op jouw social media kanalen.

Tip #3: Schrijf SEO-pagina’s aan de hand van een zoekwoordenonderzoek

“Content is Key”, dit zeggen ze niet voor niets. Hoe meer landingspagina’s je publiceert aan de hand van een zoekwoorden onderzoek, des te meer hoge posities je zult bereiken binnen Google. Onze extra tip: zorg voor een kwalitatief zoekwoorden onderzoek waarbij je ook de concurrentie via ‘allintitle’ checkt in google. Lees hier meer over het schrijven van een goede landingspagina.

Tip #4: Deel positieve recensies op jouw kanalen

Mond tot mond reclame werkt erg goed en niet alleen in real-life, ook recensies die we voorbij zien komen van achter ons beeldscherm hebben een grote invloed op ons aankoopbeslissingsproces. Het is daarom erg slim om recensies of positieve reviews te delen op bijvoorbeeld jouw website of social media kanalen. Laat die reviews maar komen!

Tip #5: Besteed voldoende aandacht aan linkbuilding

Zoals we misschien allemaal wel eens hebben gehoord, is niet alleen de uitstraling van de website belangrijk voor meer bezoekers en conversies, ook de zichtbaarheid ervan in Google is hiervoor erg belangrijk. Voor deze zichtbaarheid in Google is de domein autoriteit van de pagina waarmee je wilt ranken van belang. Hoe hoger deze domein autoriteit, hoe hoger jouw website zal ranken binnen google. Nu hoor ik je afvragen, hoe kom ik aan een hogere domein autoriteit? Precies; Linkbuilden maar!

Tip #6: Werk samen met influencers

We kunnen er de laatste tijd bijna niet meer omheen: ‘Influencers’. We zien ze bij iedere app die we openen voorbij komen, of het nu gaat om Instagram, Facebook en Youtube. Het lijkt of de influencers tegenwoordig heel de tijdlijn overnemen. Nu zul je vast denken, maar influencers zijn toch niet gratis? Dat klopt, voor grote influencers kun je zo een paar duizend euro neertellen, maar er zijn ook kleinere Instagram accounts of kennissen die je kunt benaderen om in ruil voor een gratis product, jouw content te delen.

Tip #7: E-mailmarketing laat jou niet in de steek

E-mailmarketing is een middel die je kunt inzetten om klanten te werven en te behouden. Het is hier wel van belang dat je beschikt over een relevant e-mailadressenbestand, waar je een nieuwsbrief of wervende mail naar toe kunt versturen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verzamelen van een database met e-mailadressen of het opzetten van een nieuwsbrief template? Je weet ons te vinden 😉

Tip #8: Zorg voor een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke website

Zoals eerder besproken is een professionele website voor het binnenhalen van meer bezoekers, maar ook de website snelheid, de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van een website spelen hierbij een grote rol. De website snelheid van de zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak, het zorgt er ook voor dat zoekmachines de website als belangrijker gaan zien. Ook de veiligheid van de website speelt een grote rol. Zorg er daarom voor dat jou website beschikt over een SSL certificaat.

Hoe deze extra binnen gehaalde bezoekers behouden?

Het binnenhalen van deze gratis websitebezoekers is allemaal erg leuk, maar we willen ze natuurlijk ook behouden. Het is daarom van belang om relevante afbeeldingen, buttons en koppen op je website gebruiken. De website dient de juiste informatie te bieden, waar de bezoeker naar op zoek is. Zorg daarnaast voor voldoende call to action buttons en biedt de bezoeker eventueel hulp aan via een live chat of een klantenservice.

Bent u na het lezen van de bovenstaande tips net zo enthousiast geworden als wij? Ga dan meteen aan de slag met onze tips. Mocht u toch denken ik kan wel wat hulp gebruiken bij het krijgen van meer websitebezoekers en het behouden ervan? Dan staan onze marketing specialisten graag voor u klaar. Contact ons vrijblijvend voor tips en tricks of ga meteen aan de slag.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Wil je meer weten of heb je een vraag? Onze collega Louise Hagendijk staat voor je klaar!

Misschien vind je dit ook interessant...

Zoekthema’s in Performance Max: geef je itemgroep een duwtje in de juiste richting

Het is sinds kort mogelijk om zoekthema’s toe te voegen aan Performance Max-itemgroepen. Op die …

Google Ads advertenties uitbreiden met extensies: altijd doen!

Google Ads, voorheen Google AdWords genaamd, biedt de mogelijkheid om verschillende extensies toe te voegen …

Conversiebooster: bezoek je mobiele website eens wat vaker

Weet jij hoeveel procent van alle bezoekers op jouw website een mobiel apparaat gebruikt? Nee? …