1

Menu

Online marketing: SEO trends 2024

Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, onmisbaar! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw SEO teksten helemaal van deze tijd zijn? We vertellen graag meer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Ontdek alle SEO trends van 2023 en doe er je voordeel mee!

Trend #1: EAT wordt EEAT

We weten allemaal dat Google content waardeert die EAT uitstraalt: Expertise, Authority, Trust. Maar één van de nieuwe trends van 2024 is een nieuwe toevoeging aan EAT, een extra E. Deze E van EEAT staat voor Experience. Google hecht steeds meer waarde aan de ervaring van de schrijver van de content. De schrijver van de tekst moet echte ervaring hebben met het onderwerp. Zo zal een tekst over gezondheidstips beter scoren wanneer deze geschreven is door een dokter, dan wanneer deze geschreven is door een winkelier. Het is dus belangrijk om na te gaan wie jouw SEO teksten schrijft en of diegene vaker schrijft over onderwerpen in dezelfde categorie.

Trend #2: Zorg voor betrouwbare tekstschrijvers

Naast ervaring van de schrijver, wil Google ook zeker weten dat de tekst geschreven is door een echt persoon met een echte doelgroep in gedachten. Dit wil zeggen dat jouw content de lezer echt verder moet helpen. Door de opkomst van AI tools besteedt Google hier extra aandacht aan. Om de betrouwbaarheid van de auteur te vergroten kun je een aantal dingen doen. Voeg bijvoorbeeld een korte biografie toe over de schrijver van de tekst, waarin je vertelt over de ervaring van de auteur met het onderwerp. Je kunt ook aparte pagina’s creëren over de auteurs, met daarop informatie over de persoon en een lijst met geschreven artikelen. Link vooral ook naar de social media van de schrijver, zodat Google ziet dat het om een echt persoon gaat.

Trend #3: Gebruik AI tools in je voordeel

AI tools zoals ChatGPT kunnen natuurlijk niet ontbreken in de trends van 2024. Deze tools zijn natuurlijk ontzettend handig, maar zorg wel dat je ze op een slimme manier gebruikt. Google weet wanneer een SEO tekst volledig door ChatGPT geschreven is. Gebruik deze tool dan ook als inspiratiebron, maar vergeet de menselijke touch niet. Herschrijf de tekst in je eigen woorden en voeg belangrijke informatie toe. Google zal dan beoordelen dat jouw tekst geschreven is door een echt persoon met kennis over, en ervaring met het onderwerp.

Trend #4: Featured snippets

Een andere belangrijke trend die we in 2024 zien, is de toenemende populariteit van featured snippets. Featured snippets zijn directe antwoorden die bovenaan de zoekresultaten verschijnen, waardoor je website meer zichtbaarheid krijgt. Door gestructureerde gegevens te gebruiken, help je zoekmachines om jouw content beter te begrijpen, wat de kans vergroot dat je website als uitgelicht fragment wordt weergegeven. Featured snippets trekken direct de aandacht van potentiële klanten en zorgen ervoor dat ze sneller doorklikken naar jouw website.

Trend #5: Voice search

Als we het over trends hebben, zien we dat voice search steeds populairder wordt in 2024. Dit is te danken aan de voortdurende verbeteringen in spraaktechnologie. Mensen vertrouwen steeds vaker op stemgestuurde zoekopdrachten om snel en gemakkelijk informatie te vinden. Het optimaliseren van je content voor voice search is daarom steeds belangrijker. Het integreren van long-tail zoekwoorden en het beantwoorden van veelgestelde vragen kan je website helpen om beter te presteren in voice search-resultaten.

Trend #6: Mobile-first indexering en snelle laadtijden

Met een groeiend aantal mobiele gebruikers zet Google in 2024 sterker in op mobile-first indexering. Dit betekent dat de mobiele versie van je website als uitgangspunt wordt genomen voor het bepalen van de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je website volledig responsief is en dat de laadtijden op mobiele apparaten minimaal zijn. Snelle laadtijden zijn essentieel voor een positieve gebruikerservaring en dragen bij aan een hogere SEO-score.

Zet de SEO trends van 2024 in voor jouw bedrijf

Nu je helemaal op de hoogte bent van de SEO trends van 2024 wordt het tijd om aan de slag te gaan voor je bedrijf. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Onze online marketeers staan graag voor jou klaar. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn volledig op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Met deze kennis helpen wij jou graag verder.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.