Menu

De voordelen van een SEO scan

Wanneer je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf wil vergroten, is SEO (zoekmachineoptimalisatie) dé oplossing met blijvende resultaten. Wanneer je dit professioneel wil aanpakken is het verstandig om een online marketingbedrijf in te schakelen. Kies je voor Stormachtig? Dan beginnen we met een uitgebreide SEO scan. Daarmee kunnen we zwakke punten van je website signaleren en een gericht plan opstellen om het organisch verkeer naar je website te verhogen.

Wat is een SEO scan?

Een SEO scan is een grondige analyse van je website om te bepalen hoe goed deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Het omvat een reeks technieken en evaluaties die tot doel hebben om de zwakke punten van je website bloot te leggen en verbeteringen voor te stellen. We vertellen graag meer over een aantal belangrijke aspecten die tijdens een SEO scan worden geanalyseerd.

Zoekwoordenonderzoek

Het begint allemaal met zoekwoorden. Onze SEO scan begint daarom met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek om relevante zoekwoorden voor je bedrijf te identificeren. Door te begrijpen welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt, kun je de content op je website optimaliseren om beter vindbaar te zijn.

On-Page optimalisatie

Dit omvat het verbeteren van de elementen op je website, zoals titels, meta-beschrijvingen, en koppen. Tijdens de SEO scan controleren we of deze elementen goed zijn geoptimaliseerd voor de gekozen zoekwoorden.

Technische SEO

Technische aspecten, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit en veiligheid zijn van groot belang voor zoekmachineoptimalisatie. Een grondige SEO scan zal deze elementen evalueren en aanbevelingen doen voor verbeteringen.

Content kwaliteit

IJzersterke content is onmisbaar voor je website. In de SEO scan zullen we de kwaliteit van je content beoordelen, inclusief originaliteit, relevantie en leesbaarheid. Het doel is om content te leveren die waarde toevoegt voor jouw doelgroep.

Backlinks en autoriteit

Het opbouwen van backlinks en het verbeteren van je domein autoriteit zijn cruciaal voor succes. Een grondige scan zal de kwaliteit van je backlinks beoordelen en aanbevelingen doen om je online autoriteit te vergroten.

Waarom is een SEO scan belangrijk?

Een effectieve SEO scan is van onschatbare waarde om verschillende redenen:

 • Verbeterde online zichtbaarheid
  Met een grondige SEO scan kun je de zwakke punten van je website identificeren en corrigeren. Dit resulteert in een verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines, waardoor meer potentiële klanten je website kunnen vinden.
 • Hogere rankings
  Door je website te optimaliseren op basis van de aanbevelingen van de SEO scan, vergroot je de kans om hoger in de Google zoekresultaten te komen. Dit betekent dat je beter zichtbaar bent voor zoekopdrachten die relevant zijn voor jouw bedrijf.
 • Betere gebruikerservaring
  Een SEO scan richt zich niet alleen op zoekmachines, maar ook op de gebruikerservaring. Door technische problemen op te lossen en de kwaliteit van je content te verbeteren, zorg je voor een betere ervaring voor je bezoekers.
 • Concurrentievoordeel
  In de competitieve online wereld is elk voordeel mooi meegenomen. Met een grondige SEO scan en de juiste optimalisaties kun je een voorsprong behalen op je concurrenten.

Mogen wij aan de slag?

Een grondige SEO scan is onmisbaar wanneer je de zichtbaarheid en prestaties van je website wilt verbeteren. Na het uitvoeren van de SEO scan kunnen we gericht aan de slag met het optimaliseren van je website. Mogen wij aan de slag voor jou? Wanneer je interesse hebt in meer informatie kun je ons gerust bellen. Tijdens een (video)call of afspraak bij ons op kantoor in Dirksland vertellen wij meer over onze aanpak. Na dit vrijblijvende inspiratie uurtje weet jij precies wat je aan ons hebt!

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.