Menu

Gebruik jij al WordPress? Ontdek de 8 voordelen!

Wanneer jij een website wil gaan aanmaken voor je bedrijf is het belangrijk om een goed CMS te kiezen. CMS staat voor Content Management Systeem. Met dit systeem beheer jij jouw website. Je zult er veel mee aan het werk gaan. Dat maakt het extra belangrijk om een prettig systeem te kiezen wat soepel en snel werkt. Wij adviseren onze klanten altijd om met WordPress te werken. Waarom? Ontdek zelf alle voordelen!

Voordeel 1: WordPress is gratis

WordPress is een gratis programma. Je kunt het simpelweg downloaden en installeren om direct aan de slag te gaan. Je website werkt dan meteen maar heeft nog wel wat aandacht nodig. Het is belangrijk om je website persoonlijk, aantrekkelijk en overzichtelijk te maken.

Wanneer je daar wat hulp bij kunt gebruiken is het verstandig om een goede webdesigner in te schakelen. Dan heb je binnen de kortste keren een prachtige website die nieuwe klanten voor jouw bedrijf aantrekt!

Voordeel 2: Het is eenvoudig in gebruik

WordPress is eenvoudig te gebruiken. Iedere gebruiker kan zelf een website maken dankzij de overzichtelijke indeling van het programma. Door het laagdrempelige CMS wordt het voor jou als ondernemer makkelijk om pagina’s, tekst en media toe te voegen of te wijzigen. Je kunt dus altijd zelf een website aanmaken zonder hulp van een webdeveloper. Ideaal als startende ondernemer!

Voordeel 3: Veel verschillende plugins

Er bestaan ontzettend veel verschillende plugins voor WordPress. Om precies te zijn meer dan 20.000. Plugins zijn toevoegingen aan het CMS, ze breiden het systeem uit. Iedere plugin heeft zijn eigen functie.

Zo zijn er plugins beschikbaar die het mogelijk maken om een contactformulier aan een pagina toe te voegen, een webshop toe te voegen of automatische backups van je website te maken. Wij zijn absoluut fan van WordPress plugins, maar onze meest gebruikte voor online marketing zijn:

  • Yoast SEO
  • Redirection
  • Calculated Fields Form
  • Convert Pro
  • WP Sitemap Page
  • Schema Pro

Voordeel 4: WordPress is open source

Veel webdesigners ontwikkelen hun eigen CMS. Dit betekent dat alleen dat specifieke bedrijf kennis heeft van het systeem wat achter jouw website zit. Je kunt dus niet meer zo makkelijk overstappen naar een ander bedrijf. WordPress is een open source systeem, iedereen kan wijzigingen aanbrengen in de programmacode. Daardoor wordt het CMS constant verbetert. Bovendien hebben veel webdesigners en online marketeers kennis van WordPress. Dat zorgt ervoor dat jij bij veel partijen terecht kunt wanneer je wat hulp nodig hebt.

Voordeel 5: Het is vriendelijk voor zoekmachines

WordPress websites zijn heel vriendelijk voor zoekmachines, mede dankzij de vele plugins. Met een plugin als Yoast of Rankmath kan je aan iedere pagina een META-titel en -omschrijving toevoegen om de pagina te optimaliseren voor de Google zoekresultaten. Wanneer je pagina een goede SEO tekst bevat zorgt dat voor een hogere positie in de zoekresultaten. De snelheid van je website helpt ook mee aan de vindbaarheid van je bedrijf in Google. WordPress websites zijn snel. Ook voor je klanten is het een voordeel dat de pagina’s niet lang hoeven te laden.

Voordeel 6: Compleet te personaliseren

Een WordPress website is compleet naar wens te personaliseren. Je kunt kiezen voor een theme waarna je die nog aan kunt passen naar je voorkeuren. Dankzij de vele verschillende plugins kun je met WordPress bijna elk soort website bouwen. Ieder onderdeel van je website kan aangepast worden met dit handige CMS. Daarnaast is het mogelijk om veel verschillende soorten multimedia toe te voegen, zoals afbeeldingen en video’s.

Voordeel 7: Goede beveiliging

Software waar veel mensen gebruik van maken is vaak aantrekkelijk voor hackers. WordPress komt regelmatig met nieuwe updates om beveiligingslekken en bugs op te lossen. Wanneer je op tijd de updates uitvoert blijft je website dus bijzonder veilig. Ook voor de beveiliging van je website zijn plugins te vinden. Daarmee zorg je ervoor dat je site extra beveiligd is.

Voordeel 8: Responsive design

Wanneer je een mooie website ontwerpt wil je natuurlijk wel dat de site goed weergegeven wordt op allerlei soorten apparaten. WordPress zorgt ervoor dat je website wordt aangepast aan het apparaat van de gebruiker. Dit noem je ook wel responsive design. Het maakt niet uit of de bezoeker van je website een laptop, smartphone of tablet gebruikt. Jouw website ziet er altijd aantrekkelijk en overzichtelijk uit. Heel belangrijk wanneer je nieuwe klanten wil genereren.

Aan de slag met WordPress?

Ben jij overtuigd en wil je aan de slag gaan met WordPress? Download het eenvoudig online om direct aan de slag te gaan met je nieuwe website. Wanneer je wat extra hulp kan gebruiken staan onze Stormtroopers graag voor jou klaar! Ons team van online marketeers weet alles van WordPress. Wij kunnen jouw website naar een hoger niveau tillen. Dat zul je terugzien in het aantal bezoekers en de daaruit volgende conversies. Laat die nieuwe klanten maar komen! Plan een vrijblijvende afspraak met ons in om inspiratie op te doen voor jouw WordPress website.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...
Hoger in Google komen met je website? De 18 allerbeste tips voor 2024!
Je vindt dat je die eerste plek op een bepaalde zoekterm verdient, maar op dit ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.