Menu

WordPress: de 10 meest interessante statistieken

WordPress is een van de populairste content management systemen (CMS) ter wereld. Het wordt gebruikt door miljoenen websites, variërend van persoonlijke blogs tot grote bedrijfswebsites. In deze blog lees je de 10 meest interessante statistieken over WordPress.

#1: WordPress heeft een marktaandeel van 40%

Volgens een recent onderzoek heeft WordPress een marktaandeel van 40% onder alle CMS’en. Dit betekent dat bijna de helft van alle websites die een CMS gebruiken, WordPress gebruiken. Dit is een indrukwekkende prestatie voor een open-source platform dat is gestart als een eenvoudig blog platform.

#2: Meer dan 75 miljoen websites worden aangedreven door WordPress

WordPress heeft een enorme gebruikersgemeenschap en dit is duidelijk te zien aan het aantal websites dat door WordPress wordt aangedreven. Het aantal WordPress-sites groeit gestaag en heeft nu de 75 miljoen overschreden. Dit toont aan hoe populair het platform is en hoeveel mensen vertrouwen op WordPress om hun websites te beheren.

#3: WordPress is beschikbaar in meer dan 200 talen

Een van de grote voordelen van WordPress is dat het beschikbaar is in meer dan 200 talen. Dit maakt het platform zeer toegankelijk voor mensen over de hele wereld, ongeacht hun taal of locatie. WordPress is daardoor ook een van de meest gebruikte CMS’en in de wereld.

#4: WordPress heeft meer dan 58.000 plugins

Een ander groot voordeel van WordPress is dat het extreem aanpasbaar is dankzij het grote aantal plugins dat beschikbaar is. Momenteel zijn er volgens de statistieken meer dan 58.000 plugins beschikbaar op de officiële WordPress-plugin repository. Deze plugins kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van WordPress-websites uit te breiden en aan te passen aan de specifieke behoeften van gebruikers.

Tip! Maak jij al gebruik van populaire plugins zoals Yoast SEO, Contact Form 7 of Akismet?

#5: WordPress.com is goed voor 409 miljoen bezoekers per maand

WordPress.com is het gehoste platform van WordPress en biedt mensen de mogelijkheid om snel en gemakkelijk een website te maken zonder dat er technische kennis nodig is. Het platform trekt enorm veel bezoekers en heeft momenteel meer dan 409 miljoen bezoekers per maand.

#6: WordPress is open source

Een van de belangrijkste redenen waarom WordPress zo populair is, is omdat het een open-source platform is. Dit betekent dat iedereen de code van WordPress kan bekijken, bewerken en distribueren. Hierdoor hebben gebruikers de vrijheid om WordPress aan te passen aan hun specifieke behoeften.

#7: Meer dan 7000 gratis thema’s

Binnen WordPress zijn er meer dan 7000 gratis thema’s beschikbaar. Daarnaast zijn er nog duizenden premium-thema’s beschikbaar. Dankzij het grote aanbod aan thema’s heb je altijd de mogelijkheid om een website te maken die bij jouw bedrijf past.

#8: Meer dan 56.000 ontwikkelaars werken aan WordPress

De ontwikkeling van WordPress en zijn plugins en thema’s is veel werk. Daarom werken er volgens de statistieken meer dan 56.000 ontwikkelaars aan dit populaire CMS. Zowel professionals als vrijwilligers dragen hun steentje bij aan het verbeteren van WordPress. Zo kun jij er zeker van zijn dat je CMS constant verbeterd wordt en up-to-date blijft.

#9: Meer dan 20% van e-commerce websites gebruikt WordPress

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van alle e-commerce websites gebruik maakt van WordPress als CMS. Dit omvat duizenden online winkels die gebruik maken van WordPress in combinatie met populaire e-commerce plugins zoals WooCommerce. Je kunt dus wel stellen dat WordPress erg populair is onder webshops.

#10: WordPress is populair onder de grote namen

WordPress wordt ook gebruikt door enkele van ‘s werelds grootste bedrijven. Denk aan The Walt Disney Company, Sony Music en The New York Times. Ook beroemdheden gebruiken WordPress graag als CMS. Onder andere Jay-Z, Katy Perry en Beyoncé gebruiken het voor hun officiële websites en blogs.

Ga jij ook voor WordPress?

WordPress is een indrukwekkend platform met een enorm gebruikersbestand en een zeer actieve gemeenschap. Het is beschikbaar in meer dan 200 talen, heeft meer dan 75 miljoen websites en heeft een marktaandeel van 40% onder alle CMS’en. Dit zijn allemaal indrukwekkende statistieken die laten zien hoe populair en belangrijk WordPress is voor het web. Wil jij ook een WordPress website laten maken of beheren? Neem contact met ons op!

Contactformulier

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Populaire berichten

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Onze collega Anouk van der Mast staat voor je klaar!
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vind je dit ook interessant...

De 26 beste (gratis) SEO-tools van 2024
Ga je actief aan de slag met zoekmachineoptimalisatie, dan heb je natuurlijk goed gereedschap nodig. ...
Google Ads campagnes uitbesteden? Dat kan bij ons!
Stormachtig is gespecialiseerd in zoekmachine-adverteren via Google Ads (vroeger AdWords) en Microsoft Bing. Google Ads-beheer ...
Online marketing: SEO trends 2024
Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten en hoger in de Google zoekresultaten komen? Dan is ...

Stel een vraag

Stel je vraag via onderstaande formulier. We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.